Felhívás!

Röviden

Magyari Lajos emlékére

(1942. október 26. – 2015. június 3.)

Ítéletidőkből öt év

Ha teszünk is aggódó megjegyzéseket magunkban másokért, most olyan életszakaszban vagyunk, hogy minden gondunk egymásra vigyázni. Nem vagyunk olyan sokan, hogy bárkit is elereszthetnénk.

Magyari Lajos költő, munkatársunk e gyászos-ünnepes napokban, öt éve ment el közülünk. Öt éve, hogy övéi, családtagjai meg barátai és munkatársai kénytelenek voltunk körünkből elengedni örökre. Emléke úgy áldott, ahogy egy ütemre lépett nemzetével. Magunkban emlékezve sose feledjük, nemzetünk úgy bízhat jövendőjében, ahogy a fiai egy nemzet gondját vállalják ebben az ítéletidőben.

Magyari Lajos, Te maradj nyugton, és figyelj minden léptünkre.

Czegő Zoltán

 

Sikeres adománygyűjtő akció

Május 18-án a United by Music Románia Alapítvány adománygyűjtő akciót indított, Kádár Zsuzsanna hegedűművésznek, akit nemrég adrenoleukodisztrófiával diagnosztizálták, a betegség memóriaveszteséget okoz. Nagyon sok egyéni adományozó személy volt, akit meghatott Zsuzsa története és ismeretlenül is segíteni szerettek volna neki. Ugyanakkor baráti és szakmai csoportok is szorgos adománygyűjtésbe kezdtek, volt egyetemi kollégák, volt munkatársak, volt tanárok, barátok, egy emberként mozdultak meg azzal a nemes szándékkal, hogy Zsuzsának pénzt gyűjtsenek. Az eredmény: 15.810 lej.

A családdal kötött egyezség értelmében ez az összeg kizárólag Zsuzsa kezelésére fordítandó, amiből az alapítvány konzultációkat, orvosi kezeléseket, gyógyszereket, az ellátással kapcsolatos utazási és egyéb kiadásokat finanszíroz. A United by Music Alapítvány és Kádár Zsuzsanna ez úton is szeretné mindenkinek megköszönni a nagylelkű adományokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.