Felhívás!

Felkészítenek az életre

Nagyon kétséges, hogy ezek a miniszterek, akik az országot vezetik, képesek lennének-e eligazítani egy falusi iskolát, el tudnának-e vezetni egy tíz alkalmazottal dolgozó kisvállalatot, adminisztrálni egy fogorvosi rendelőt vagy egy méhész családi vállalkozást. A jelek szerint egyáltalán nem.

Miután a múltkor este fél tizenkettőkor jelentették be, hogy mi érvényes éjféltől, most korábban léptek. A miniszterelnök kormányülésen utasította a minisztereket, hogy „jó időben” dolgozzák ki a június 1-jétől életbe lépő korlátozások mellé a vonatkozó rendeleteket, hogy ezek megjelenhessenek a Hivatalos Közlönyben azért, hogy „minden strandot üzemeltető vállalkozó, teraszokat működtető vendéglátós, közúti fuvarozó és minden egyéb gazdasági szereplő, valamint a román állampolgárok is nagyon jól ismerjék azokat a szabályokat, amelyeket ezen tevékenységek megkezdésekor be kell tartani”. Mikor mondta ezt? Csütörtök este tízkor. Mikor jelentek meg a rendeletek a Hivatalos Közlönyben? Szombat délután. Mikor léptek érvénybe? Vasárnap éjfélkor.

Tehát a vállalkozók és a polgárok vasárnapi (vagy éppen pünkösdi) bibliaolvasás helyett megkeresik a közlöny elektronikus formáját, áttanulmányozzák a rendeleteket, és hétfő reggeltől alkalmazzák. Ezek tényleg azt hiszik, hogy a vállalkozás abból jön ki, mint a honi miniszterség? Hogy kiállok ma, s azt mondom, hogy ez fehér, holnap kiállok, és ugyanarra azt mondom, hogy fekete, és semmi felelősségem sincs?

Meglehet, erre tart a világ. A belügyminiszter például, akárcsak egy jóságos tanító bácsi, bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, amiben felhívja a gyerekeket, hogy rajzolják meg, ők miként élték meg a koronavírus-járványt, és egy szülői felelősségnyilatkozattal, hogy a képet felhasználhatják, küldjék el neki, s gyereknapi ajándékként majd vele találkozhatnak. A bejegyzést csütörtökön délután tette közzé. Határidő: pénteken déli 12 óra. És még mondja azt valaki, hogy ebben az országban a gyerekeket nem az életre készítik fel…

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások