Felhívás!

Röviden

Famászó motorbiciklis

Vasárnap reggel hatkor riasztották a megyeszékhelyi közlekedésieket, hogy sérültje van egy sepsikőröspataki közúti balesetnek. A helyszínelők megállapították, hogy egy Középajta irányából a Vadason Sepsikőröspatak felé hajtó motorbiciklis rosszul számította ki a sebességét, egy kanyarban kisodródott, egy fának ütközött, amiről egy kerítésre pattant. A súlyosan sérült motoros orvosi ellátásra szorult, s miután a szonda 0,55 mg légalkoholt mért leheletében, vért is vettek tőle. A motorosnak a kórházi ellátáson túl van, amin gondolkoznia, hiszen ittasan vezetett, érvényes jogosítvány nélkül egy forgalomba be nem írt gépjárművet.

 

Forgalmi bűncselekmények, sorjában

Pénteken délben a vargyasi rendőrök állítottak meg egy nagyon diszkrét gépkocsivezetőt, a Vargyast Felsőrákossal összekötő községi úton közlekedő személygépkocsin nem volt rendszám. Ha ez sem lett volna elég, a 26 éves, gépkocsit vezető fiatalembernek nem volt hajtási engedélye, ráadásul a jármű rendszámát bevonták, így több pontja is lesz az ellene indult eljárásnak.

Szombaton este a baróti egyenruhások igazoltattak Bölön területén egy 50 éves férfit, aki jócskán felöntött a garatra, leheletében 0,95 mg-os légalkoholszintet mért a szonda.

Szombaton reggel kilenckor a bardociak igazoltattak volna egy 21 éves gépkocsivezetőt, ám semmiféle irat nem volt nála. Kiderült, hogy nincs jogosítványa, a gépkocsinak műszaki vizsga hiányában nincs forgalmi engedélye, egy másik autóról leszedett rendszámmal közlekedett.

Vasárnap hajnalban a baróti egyenruhások állítottak meg egy Alsórákos irányából Barót felé közlekedő mopedet, amin nem volt rendszám. A motorosnál sem volt semmiféle irat, vagyis hajtási nélkül vezetett egy forgalomba be nem írt járművet.

A közlekedésieknek szemmel láthatóan feltűnt, hogy a közutakon egyre több az olyan, néha részeg gépjárművezető, akiknek fogalmuk sincs arról, hogy gépjárművezetéshez érvényes hajtási engedély kell, azokat be kell íratni forgalomba, rendszámot kell tenni rájuk, és műszaki engedély sem árt, ezért különös gonddal válogatták össze a hétfői közleményüket.

 

Koronavírus – hétfői összesítő

Az Országos Közegészségügyi Intézet jelentése szerint Kovászna megyében hétfőn 228 volt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, akárcsak egy nappal korábban olvashattuk a prefektúra közleményében. A járvány kezdete óta 165 személyt minősítettek gyógyultnak megyénkben. 38, koronavírussal fertőzött személy áll kórházi kezelés alatt, a közleményig eltelt 24 órában fertőzött személyt nem utaltak be kórházi kezelésre, egy személy távozott gyógyultan.

A megyében eddig 3593 tesztet végeztek el, 110 személy van intézményes karanténban, őket vizsgálják; további 270 személy tartózkodik lakhelyi elkülönítésben. Az elmúlt 24 órában 13 személy távozhatott karanténból, 34 pedig lakhelyi elkülönítésből.

A közlemény beszámolt a rendőrség és csendőrség által teljesített szolgálati megbízatásokról is: 24 óra alatt 16 bevetésen vettek részt intézményes karantén-helyeken, három esetben karantént elhagyókat azonosítottak, 13 kereskedelmi társaságot ellenőriztek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.