Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

A taxisok „átmentek”

Letesztelték Sepsiszentgyörgyön a taxisofőrök nagy részét és a lakótársulások munkatársait. A gyorstesztek mindegyike negatív lett. Az önkormányzat 150 tesztet rendelt a taxisoknak, ebből 132 tesztet végeztek el, mindegyik negatív lett. 18 személyt még nem teszteltek, mivel ezek a sofőrök szabadságon vannak, és nem voltak elérhetőek. A lakótársulások munkatársainak teszteredménye negatív lett. Mint ismeretes, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat nemrég több mint 5500 gyorstesztet kapott, amelyből adott a háziorvosoknak, fogorvosoknak, és félretettek különleges helyzetekre is. A tervek szerint a vizsgázó diákokat is tesztelhetik. (bús) 

Panaszlevél a Lidl áruházhoz

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat levélben fordult a Lidl áruházlánc vezetőségéhez, miután a sepsiszentgyörgyi kirendeltség egyik román ajkú alkalmazottja arra szólított fel egy idős vásárlót (lásd pénteki lapszámunk olvasói levelét), hogy beszéljen románul. „Felháborító, hogy ilyesmi megtörténhet a sepsiszentgyörgyi Lidlben, határozottan felszólítjuk az áruház vezetőségét, hogy azonnal vizsgálja ki az esetet, és megfelelő szankcióban részesítse azt a pénztárost, aki méltóságában bántott meg egy idős embert, másrészt a helyi magyarságot sértette meg azzal, hogy nem tartotta tiszteletben a magyar nyelvet” – emelte ki Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat igazgatója. 

Húszéves a Mihai Eminescu Trust

A Mihai Eminescu Trust Alapítvány 20 éves fennállása alatt 115 településen 1267 pályázatot bonyolított le, a összesen több mint 11 millió euró értékben. Erdővidéken legutóbb két évvel ezelőtt, 2018 áprilisában szervezett facsemete-ültetést az alapítvány egy Szárazajta közelében található erdőrészen, szárazajtai és nagybaconi diákok részvételével. A szárazajtai közbirtokosság akkor húszezer facsemetét kapott a Mihai Eminescu Trust Alapítványtól. Korábban az Alapítvány segítségével őshonos gyümölcsfákból álló úgynevezett „Tündérkerteket” létesítettek, négy évvel ezelőtt például a vargyasi óvoda udvarán mintegy ötven darab őshonos gyümölcsfa-csemetét ültettek el, vagy hat évvel ezelőtt Bardocon, az iskola kertjébe palántáltak harminc gyümölcsfacsemetét. (böjte)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.