Felhívás!

Röviden

Pánik Nagyborosnyón

A közösségi médiában terjedt a hír, miszerint gyermekrablókat csíptek fülön Nagyborosnyón. A bejegyzés szerint, szombaton prahovai rendszámú autóval érkezett két férfi és egy nő Nagyborosnyóra, és riportereknek kiadva magukat, fényképeket készítettek a településen, illetve játékokkal csábítgatták a gyerekeket az autóhoz, hogy elrabolják azokat. Az eset kapcsán Kanyó Antal alpolgármester elmondta: valóban jártak a faluban az idegenek, és a település szociális helyzetéről érdeklődtek, de egyetemistákként mutatkoztak be. A helyi romák egy része félreértette a helyzetet, és kihívták a rendőrséget. Megkeresésünkre a megyei rendőrség mindössze annyit nyilatkozott, nem történt gyerekrablás Nagyborosnyón. 

Hároméves a Művész Mozi

Vasárnap, január 26-án Oscar-díjra jelölt filmekkel ünnepli 3 éves születésnapját a Művész Mozi by Cityplex Sepsiszentgyörgyön, amelyekre az érdeklődők kedvezményesen válthatnak jegyeket. A sepsiszentgyörgyi kulturális életből való 20 évnyi hiánya után, a 2016-ban újranyílt filmszínház küszöbét 130 ezer néző lépte át, és megközelítőleg 700 filmet vetítettek. Köztük megtalálhatók a legújabb siker- és fesztiválfilmek, európai művészfilmek, gyermek- és családi filmek, román és magyar alkotások, de nem hiányozhatnak a helyi alkotók dokumentumfilmjei sem. A filmszínház rendszeresen magyar szinkronos filmekkel is várja a helyi közönséget. 

Hóünnep Kovásznán

Január 25-én, szombaton a helyi önkormányzat szervezésében hóünnepet tartanak Kovásznán, a Lőrincz Zsigmond-sípályánál. A rendezvény 9 órakor kezdődik a télisport-versenyekre való benevezéssel. 11 órakor Kovászna Város Ifjúsági Fúvószenekara szolgáltat térzenét, 18 órakor fáklyás lesiklást tartanak a sípályán, lesz tábortűz, és 21 óráig DJ Sound Noise pörgeti a lemezeket. A versenyekre a benevezés díjtalan. 

A doni áldozatokra emlékeznek

Január 26-án, vasárnap a Történelmi Vitézi Rend Kézdiszéki állománya a hagyományhoz híven idén is megemlékezést szervez Katrosában, az apostoli keresztnél a doni csatákban elesett magyar hősi halott katonák emlékére. Találkozás 11 órakor a katrosai csárda előtt, a megemlékezés 12 órakor kezdődik a helyszínen. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.