Felhívás!

Röviden

Kökösi Motoros Nap

Szombaton, szeptember 14-én Kökösben kilencedszer is megrendezik a motorosok találkozóját. A gyülekező 11-kor van, délben a motoros menet átvonul a falun, az ebéd után vetélkedőkre és tombolahúzásra kerül sor, majd a PinceBand koncertezik.

 

Tanulási technikák

A sepsiszentgyörgyi Amőba Oktatási Központban szeptember 13-án, pénteken egésznapos programot szerveznek tanulási technikákkal kapcsolatban.  Meghívott Lantos Mihály oktatási szakember, a nagy sikerű Lépéselőny program kidolgozója. A program: 9–15 óráig előadás diákoknak ebédszünettel, 18 órától közönségtalálkozó szülőknek és pedagógusoknak. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja. A helyek száma korlátozott. Iratkozni a titkárságon naponta 10–17 óráig (telefon: 0267.351.959) vagy interneten.

 

Koszorúzás és fáklyásmenet

A málnásfürdői ortodox templomban tartott találkozón ünnepelte vasárnap több román nacionalista szervezet Kisboldogasszony napját. Ezután az úzvölgyi temetőben megkoszorúzták az engedély nélkül épített román katonai emlékművet is. A sírkertben október 25-re fáklyás megemlékezést terveznek.

 

Kerékpáros körverseny Háromszéken

Kolozsvárról rajtolt és Bukarestben lesz a befutója az idei Román Kerékpáros Körversenynek, a sportesemény 52. kiírása szeptember 11-én kezdődött, és négy nappal később ér véget. Az első szakaszon a versenyzőknek Kolozsvárról indulva 177 kilométert kellett letekerniük Segesvárig, majd a második etapon is ugyanennyi kilométer vár a mezőnyre Brassó és Foksány között.

Ma kezdődik a második szakasz Brassóban, és a mezőny áthalad megyénken is, Vráncsa felé haladóban, a következő útvonalon: DN11 – Kökös – Uzon – Maksa – Kézdivásárhely – Sárfalvánál kanyarodnak Ozsdola felé, mindez körülbelül 12:25 – 14:25 óra között zajlik, amikor korlátozzák a gépkocsik közlekedését, olvasható a rendőrség közleményében. A harmadik versenynap távja az előbbieknél rövidebb (125 km), a kerékpározók Buzăuból rajtolnak és Târgoviștere érkeznek meg, majd az utolsó előtti szakasz Ploiești-ről startol és a Bucsecs-hegységben található Piatra Arsă-n zárul (124 km).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.