Szépmezőn 162 kutya vár gazdára

Szépmezőn 162 kutya vár gazdára Kovászna megye

A megelőzés jegyében a Sepsiszentgyörgy környéki településekről is számtalan ebet fog be a Tega Rt. köztisztasági vállalat által működtetett szépmezői kutyamenhely vezetősége – derült ki legutóbbi beszélgetésünk során.

Legutóbb vidékről, Nagyborosnyóról kérték a szépmezői kutyamenhely segítségét, hiszen ott nagyon elszaporodtak a kóbor ebek, a lakosságot is riogatták.

Máthé László, a Tega Rt. vezetője lapunk kérdéseire elmondta, hogy az említett településsel még iskolakezdés előtt kötöttek szerződést, a megyeszékhely környező településeivel viszont már korábban partnerségre léptek ilyen szolgáltatásokra. Kiderült, hogy a vidéki befogás egyfajta megelőző akció, hiszen így akadályoznák meg, hogy vidékről beszivárogjanak a kóbor ebek a városba.

– Természetesen a szépmezői kutyamenhely befogadóképessége is véges, így a távolabbi településeket a kézdivásárhelyi, baróti kutyamenhelyekhez irányítjuk – részletezte Máthé.

Lapunk arról is értesült, hogy vidéken, erdőszéleken csatangoló kóbor ebek falkába verődve vadásznak, elvadulnak. Máthé ezekkel az információkkal kapcsolatosan kifejtette, hogy a vidéken befogott ebek miatt nem nőtt meg az altatások száma, kifejtette, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolnak a sepsiszentgyörgyi Amy Gazdátlan Ebekért Egyesülettel, van egy felkészült kolleganőjük, Simon Ágnes, aki megfelelő türelemmel és felkészültséggel foglalkozik a befogott kutyák idomításával, örökbeadásra való felkészítésével. A statisztikákból kiderült, hogy miközben havonta átlag 25 ebet fognak be a menhelyen, addig idén, az egész évben főképpen betegségek, ezzel társuló agresszív viselkedés miatt csupán 3 kutyát kellett elaltatni. Jelenleg 162 kutya vár örökbefogadó gazdára a szépmezői menhelyen.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.