Felhívás!

Röviden

Díjat kapott Sántha Attila
Tegnap, a magyar nyelv napján Kolozsváron, a Bánffy-palota Tonitza-termében az RMDSZ és a Communitas Alapítvány a székely nyelvjárás bemutatásáért Sántha Attilát, a Bühnagy székely szótár szerzőjét díjazta, és Erdélyért életműdíjjal tisztelget az árapataki születésű Dávid Gyula irodalomtörténész több mint hatvanéves alkotói tevékenysége előtt. 

Elbújt egy bárban
Elszaladt és egy bárba menekült november 9-én, pénteken este az igazoltatás és a szondáztatás elől egy részeg bölöni sofőr, mikor a rendőrök a faluban megállították, hiába közölték vele, hogy a szondába fújás vagy a kórházi vérvétel visszautasítása bűncselekmény. Természetesen sikerült elfogni, nevére bűnügyi dossziét nyitottak. 

Ne adjon pénzt a hajléktalanoknak!
A hajléktalanok gondjait segít megoldani a Máltai Szeretetszolgálat szentgyörgyi fiókszervezete, mivel az elmúlt napokban halálra fagyott egy hajléktalan férfi a város központjában, illetve még négy hajléktalant súlyos állapotban kellett kórházba szállítani. Tischler Ferenc, a máltai szolgálat országos főtitkára a közösségi médiában jelezte, hogy számos probléma van a hajléktalanok körül, de mind közül az alkohol okozta gondok a leggyakoribbak. Mint írta, a pénzadomány veszélybe sodorhatja ezeknek az embereknek az életét, mivel abban a helyzetben vannak, amelyben nem tudják ésszerűen megállapítani a prioritásokat. Fontosabb, hogy élelmiszert, meleg ruhaneműt kapjanak, vagy olyan dolgokat vásároljunk számukra, amelyek a javukra válhatnak. Tischer Ferenc azt is közölte: a szentgyörgyi máltás önkéntesek éjszaka őrjáratot szerveznek a városban, hogy meggyőzzék a hajléktalanokat, vonuljanak be az éjszakai menedékhelyre. 

Sebességmérés
Ma a 10-es országúton Bodzafordulón, Szitabodzán, Zabratón és Bodzakrasznán, a 11E országúton Kökösben, Uzonban, Szentivánlaborfalván, Nyujtódon és Maksán, a 12E országúton Oltszemen, Mikóújfaluban, Szotyorban és Bükszádon, valamint Kézdivásárhelyen és Baróton folyik sebességellenőrzés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.