Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Virágot az idősöknek
Az idősek világnapja (október 1.) alkalmából a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság, a „Niciodată Singur-Prietenii Vârstnicilor” Egyesület és a „Principesa Margareta a României” Alapítvány 7. alkalommal szervez országos önkéntes kampányt Virág a léleknek címmel. Az eseményre ma kerül sor, Sepsiszentgyörgy, Kézdivásárhely, Barót és Bodzaforduló városok központi parkjaiban, ahol a gyermekvédelmi rendszerben élő gyerekcsoportok több mint 200 virágot adnak át idős személyeknek vagy akár más korúaknak, azzal az üzenettel, hogy adják tovább a számukra kedves idős személyeknek. 

Ittasan lopták a fát
Pénteken az ozsdolai és berecki rendőrök a DN 11-es országút 79-es kilométerénél állítottak fel egy közúti ellenőrző pontot. Két olyan személyt azonosítottak – egy 60 és egy 29 éves férfit –, akik egy traktor után kötött, hevenyészett utánfutón fát szállítottak. Mint utóbb kiderült, a berecki magánerdészet erdejéből törvénytelenül kivágott fáról volt szó, ráadásul egyik jármű sem volt bejegyezve a forgalomba, a sofőrjeiknek pedig nem volt jogosítványuk. S ha ennyi nem lett volna elég, mindketten szeszes­ital-fogyasztás után ültek kormányhoz, a műszerek 0,59, illetve 0,51 mg alkoholtartalmat mutattak ki a lélegzetükben. Mindkettőjüket a kézdivásárhelyi kórházba kísérték vérvételre, és a halmozott kihágások miatt bűnügyi eljárást indítottak ellenük. 

Fürge áldozatot keresnek
Szeptember 28-án a Vasile Goldiș és az Andrei Șaguna utcák kereszteződésében (a dohánygyári hegyen) történt egy biciklis baleset. Egy, az úton szabálytalanul átkelő idős asszonyt ütött el egy 26 éves kerékpáros nő, aki az esés következtében fejsérülést szenvedett, áldozata azonban a rendőrök kiérkeztéig elhagyta a helyszínt, kiléte nem ismert. Ha valaki tanúja volt az esetnek, és pontosításokkal tud szolgálni a baleset körülményeit illetően, kérik, jelentkezzen a rendőrségen. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük