Felhívás!

RÖVIDEN

Verekedés
Szombaton egy 13 éves lányt pofoztak meg a nyílt utcán a megyeszékhelyen, vasárnapra virradóra ugyanott, egy bárban öt férfiú bocsátkozott ökölharcba. Kettő a kórházban kötött ki.

Dizájnverseny  a Vöröskeresztnél
A Kovászna Megyei Vöröskereszt második alkalommal hirdeti meg dizájnversenyét, amely a megyei elsősegélynyújtó versenyhez fűződik. Jelentkezhetnek diákok, akik Kovászna megyei gimnáziumban vagy líceumban járnak. A beérkező munkákat március 10-éig fogadják. A versennyel kapcsolatos egyéb információ (jelentkezési űrlap, szabályzat, logó) megtalálható a www.voroskereszt-km.org portálon. A beérkező munkáknak tükrözniük kell az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátításának jelentőségét.

Civil Licit
A Háromszéki Közösségi Alapítvány első ízben szervez Civil Licitet Kézdivásárhelyen. A helyi szervezésbe a Pro Sanitate alapítvány is beszállt. A hirdetésre megmozdultak a civil szervezetek, záros határidőig 16 projekt érkezett be elektronikusan. A kezdeményezések széles skálán mozognak: kutyafuttatótól korszerű nyelvoktatásig, húsvéti varázslattól gyermekolimpiáig nagyon változatosak a projektötletek. A héten zajlik a pályázatok értékelése, háromtagú bizottság dönt, az eredmények március 10. után várhatók. A benevezett projektek közül háromat választanak a március 27-e Civil Licitre, amelyre a Vigadóban kerül sor, ugyanakkor a Pro Sanitate alapítvány különdíjjal jutalmazza a legnépszerűbb terveket. A benevezett projektek listája a www.hka.ro oldalon megtalálható.

Hétvégi razziák
Megelőző jellegű akciókban vettek részt a hétvégén az egyenruhások megyeszerte, ezek végeredménye 54 ezer lejnyi kirótt bírság. Hat bűncselekményről készül dosszié, öt esetben tetten érték az elkövetőket. A közlekedéseik sem tétlenkedtek, 156 esetben figyeltek fel kihágásra, ebből 110 gyorshajtó volt. Begyűjtöttek 4 jogosítványt. A statisztikák szerint a megyében az év eleje óta 12 súlyos közúti baleset történt, ketten meghaltak, és 11 súlyos sérültet szállítottak kórházba ezek nyomán. A balesetek felét gyorshajtás okozta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.