Felhívás!

Falánkok napja

Falánkok napja Kovászna megye

Idén is megszervezi a Sepsiszentgyörgyi Vendéglátók Egyesülete (SVESZ) a Falánk Csütörtök nevű akciót. Tizenegy megyeszékhelyi vendéglő csatlakozott, és március 2-án fél áron adják az a la carte menüt, vagy külön menüsort állítanak össze erre az alkalomra, amit 50 százalékos kedvezménnyel kínálnak.

A SVESZ-tagok közül a Central, Ganésa, Gulyás csárda, Kastély, Kolcza, Korzo Irish Pub, Old Man’s, Park, Sugás, Sepsi Kebab és Tribel FF éttermekben lehet fél áron, illetve svédasztalos fogyasztás esetén 29 lejért étkezni. Az árcsökkentés nem vonatkozik az italokra, a napi menüre és a házhoz szállításra.  Kovács István, a SVESZ elnöke elmondta, a hagyományteremtés mellett a Falánk Csütörtök jó alkalom a vendéglőbe járás kultúrájának népszerűsítésére is, de ezúttal a szerényebb jövedelműeknek is lehetőségük lesz drágább ételkülönlegességek fogyasztására fél áron. Kovács szerint az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, ezen a napon a vendéglők megsokszorozzák látogatottságukat. „Általában 90-95%-ban megtelnek a vendéglők hullámokban, tehát elmondhatjuk, hogy ez a rendezvény megállja a helyét és egyre inkább fejlődik”, magyarázta.

A SVESZ képviselőinek sajtótájékoztatóján elhangzott, egyre többen választják a házhoz szállítást, de az is kiderült, hogy amióta nem lehet zárt terekben dohányozni, a téli hónapokban mintegy 20-30 százalékkal csökkent a vendéglőkbe járók száma az elmúlt év hasonló időszakához képest, és egyre kevesebben fogyasztják el reggeli kávéjukat is egy vendéglátó egységben.
Csütörtökön a kézdivásárhelyi Vadrózsák étteremben is fél áron lehet ebédelni, vacsorázni!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.