Felhívás!

Rendőrségi akciók Erdővidéken

Rendőrségi akciók Erdővidéken Kovászna megye

Két erdővidéki sofőrt is ittas vezetésen kaptak a rendőrök az utóbbi időszakban. Érdekessége a dolognak, hogy egyiknek épp év végén, december 31-én volt pechje, ha nevezhetjük így, a másiknak pedig év elején,
január 2-án.

A rendőrség közleménye szerint december 31-én Felsőrákoson állítottak meg egy 45 éves gépjárművezetőt, akit, miután erős alkoholgőzt árasztott, megszondáztattak. A készülék 0,42 ezrelékes alkoholszintet mutatott. A további ellenőrzés során az is kiderült, hogy egyáltalán jogosítványa sem volt, úgy ült volán mögé. Ha mindez nem lett volna elég, mint a viccben, a jármű még forgalomba sem volt beíratva, egy másik autó számtábláival közlekedett az illető.

Január 2-án egy 36 éves nagybaconi férfi került a rendőrök színe elé. Ő már 0,53 ezrelékes alkoholszinttel vezetett, neki más kihágása nem volt. A rendőrök mindkét esetben folytatják az eljárást a vétkes sofőrök ellen, ittas vezetés, illetve a felsőrákosi esetben több kihágás vétsége miatt.

Szintén rendőrségi hír, hogy december 29-én Nagybaconban házkutatást tartottak a rendőrök két 28 éves férfi lakásán, miután felmerült ellenük a gyanú, hogy pirotechnikai eszközök birtokában vannak. Egyiküknél 3,75 kg, másikuknál 46 darab ilyen eszközt találtak, amiket elkoboztak.

Mi több, egyik lakás pincéjében illegális vegyesbolt működött mint­egy 20 ezer lej értékű olyan áruval, melynek eredetét nem tudta a tulajdonos igazolni. 4500 lej készpénzt lefoglaltak. Ezen esetekben is folytatódik az eljárás a vétkesek ellen pirotechnikai eszközök törvényellenes birtoklása, illetve adócsalás gyanújával. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.