Felhívás!

Raluca Turcan Kőröspatakon

Raluca Turcan Kőröspatakon Kovászna megye

Sepsikőröspatakon tett munkalátogatást csütörtökön a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan Makkai Péter államtitkár, Tóth Olga, a Diakónia Keresztyén Alapítvány otthongondozó szolgálatának vezetője, Székely Róbert, a Máltai Szeretetszolgálat Ifjúsági csoportjának vezetője, Kreiter Izabella egészségügyi asszisztens, valamint Kisgyörgy Sándor polgármester kíséretében ellátogatott a faluvégi cigánytelepre.

A tárcavezető több lakásba is bejárt, és – nem sok sikerrel – megpróbált szót érteni a helybéliekkel. Megállapította, hogy az „állam nem ér el mindenhová”, és értékelte a civil szervezetek munkáját.
Kisgyörgy Sándor elmondta: „eddig nem tudott róla”, hogy a falu romatelepe a Szépdombon (Dealul Frumos) lenne, amint az a bukaresti delegáció papírjain szerepelt, de örömmel vette tudomásul, hogy a miniszter asszony a „realitások talaján áll”.

– Nem hiszem, hogy ezzel a látogatással megváltjuk a világot, de úgy tűnt, hogy a tárcavezető nincs elszakadva a valóságtól, és jól látja, hogy milyen problémákkal szembesülnek az önkormányzatok azokon a településeken, ahol nagyobb roma közösség él – mondta el Kisgyörgy.

A polgármester szerint ezzel együtt „van még amit finomítani” a miniszter percepcióján, hogy tudniillik a jelenleg társadalmi segélyből élők 10 százalékát be lehetne vonni a munkaerőpiacra.

– Véleményem szerint a most társadalmi segélyből élők legalább a 70 százaléka dolgozhatna, semmilyen bajuk, egészségügyi problémájuk nincs. Persze nem lehetnének mind igazgatók – amúgy is kevés vezetői poszt szabad –, de szakképzetlen munkát egész nyugodtan végezhetnének ahelyett, hogy ülnek otthon, és várják a pénzt – állapította meg az elöljáró.

Kőröspatak lakosságának csaknem fele roma nemzetiségű. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 10., 10:55
  ÉRTÉKELÉS: 21

  Biza, Biza dolgozhatna sok ember,de miert ha megkapjak a penzt potyara, de ha egy șomer visszautasitja a munka helyet elvagjak a penzt en 61 evesen dolgozok es fizetem a sok ingyenelot

 • User
  Dátum: 2021. május 10., 23:01
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Uraim! Önök eljárnak szavazni négyévente! Azokra, akik lehetővé teszik, hogy a kátrányos helyzetüek ingyen pénzhez jussanak! Mert nekük az,, állam ” adja!Brukhenthal a levegőben kaszáltatta őket az ebédértAjánlom magamat!

 • User
  Dátum: 2021. május 12., 13:35
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A legnagyobb roma a faluban tudjatok ki? Hat az aki azt hiszi, hogy o a legokosabb es megengedi maganak, hogy mindig lekezeloen beszeljen masokrol

 • User
  Dátum: 2021. május 12., 15:20
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Lehet azert ment Turcan hogy tisztazza a banya to dolgat mit az Rmdsz elintezett. Csak a polgarmester a nagy roman tudasaval valamit felre ertett.