Felhívás!

Röviden

Három autót rongált meg

Szerda délelőtt értesítették a sepsiszentgyörgyi rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, hogy a Csíki utcában anyagi kárral járó közúti baleset történt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 57 éves férfi, miközben autójával a Csíki utcán haladt végig, elvesztette uralmát a jármű fölött, és nekiütközött három, az út szélén parkoló autónak. A sofőr leheletében 1,34 mg/l légalkoholszintet mutatott ki a szonda, így bekísérték a kórházba vérvételre. Az ügyben ittas vezetés vádjával indult eljárás – közölte a Kovászna megyei rendőrség.  (fá)

Ingyen színházba!

Májusban öt alkalommal vehetnek részt ingyen az Andrei Mureșanu Színház előadásain azok, akiket beoltottak, és oltási igazolvánnyal rendelkeznek – tájékoztat a társulat. Mint írták, teljes biztonságban szeretnék érezni magukat, és azt szeretnék, ha a közönség is részt vehetne az előadásokon biztonságos körülmények között, ezért hozták meg ezt a döntést. Ezzel köszönik meg azoknak a segítségét, akik beoltatják magukat, felelősen viselkednek, és segítenek abban, hogy a kulturális események szervezése is visszaálljon a normális kerékvágásba. Az ingyenes helyfoglaláshoz a 0725.112.225-ös telefonszámot lehet hívni, a helyek száma korlátozott. (bi)

Önkéntesek kerestetnek

Fiatalok jelentkezését várja a Háromszéki Közösségi Alapítvány, a 17 évnél idősebbek marketing feladatokat láthatnak el az alapítványnál. Az alapítványi munka célja az észszerű pénzgazdálkodás, a helyi erőforrások célirányos felhasználása a közösség javára, ebben kérik a fiatalok segítségét is. Jelentkezni, érdeklődni a 0267 351 959-es telefonszámon, illetve a hka@hka.ro e-mail-címen lehet május 14-ig.  (bi)

Könyvek Gyöngyösről

Magyarországról több ezer, a székhelyről, Gyöngyösről 870 könyvet gyűjtött össze a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány, kapcsolódva a Bod Péter Könyvtár kezdeményezéséhez. Az alapítvány országszerte szervezett gyűjtést, így több ezer kiadvány gyűlt össze, jó állapotban lévő magyar nyelvű mesekönyvek és ifjúsági regények. Ezeket a következő napokban szállítják Sepsiszentgyörgyre, és adják át a megyei könyvtárnak. (bi)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.