Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyílt előadást szervez a sepsiszentgyörgyi MCC

Generációk a görgetés évszázadában címmel tart előadást Dr. Gergely Orsolya szociológus, a Sapientia EMTE oktatója a sepsiszentgyörgyi MCC szervezésében.

Hirdetés
Hirdetés

Az X, Y és Z generációk eltérő időszakokban született, különbözőképpen szocializálódott, más történelmi, politikai és gazdasági helyzetekben felnőtt nemzedékek. Az eltérő világképpel, habitussal, viselkedési mintákkal rendelkező generációk között egyre nagyobb szakadék tátong. Ezt a generációs különbséget mélyíti, hogy a digitális világ egyre nagyobb teret nyer, és folyamatosan változik körülöttünk. Sokan vannak, akik ezt nehézségként, frusztrációként élik meg; a fiatalabb generációk viszont az élet természetes velejárójának tekintik. Milyen kihívásokkal kell szembenézzenek, akik az online térben egyre hangsúlyosabban vannak jelen, de más-más korosztályhoz tartoznak? Hogyan hidalhatóak át a generációs szakadékok? Az előadás választ ad arra, hogy miért érdemes ismerni a különböző generációk sajátos jellemvonásait, és ezt a tudást hogyan érdemes kamatoztatni.

Dr. Gergely Orsolya szociológus, a Sapientia EMTE oktatója. Fő kutatási területe az erdélyi, székelyföldi női vállalkozók helyzete, több nemzetközi kutatási programban vesz részt. Tizenkét éve tagja a Sapientia Csíkszeredai Karának Társadalomtudományi Tanszékén működő médiakutató csoportnak, amely a média gyermekekre és fiatalokra gyakorolt hatását kutatja. Y generációsként férjével két Alfa generációs gyermeket nevelnek, ezért is foglalkoztatja kifejezetten a téma. Erdély-szerte számos előadást tart a generációs témában, állandó meghívottja erdélyi fesztiváloknak, több korosztályt megcélzó rendezvényeknek, programoknak.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével jelezheti. https://feliratkozas.mcc.ro/sepsiszentgyorgy-generaciok-a…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük