Felhívás!

Növekvő számlák, csökkenő bevételek

Növekvő számlák, csökkenő bevételek Kovászna megye

Egy hónap telt el az első kihirdetett rendkívüli állapot óta, és egyre többen panaszkodnak, hogy nehezebbé vált a megélhetésük. Nemcsak azok, akik elveszítették munkahelyüket, hanem azok is, akik otthonról dolgoznak.

Mindenkinek lényegesen megváltozott az élete, a munkahelyi körülményei, amióta kitört a koronavírus-járvány, és bejelentették a szükségállapotot. Számos munkahely megszűnt, többek számára átalakultak az eddigi körülmények, és olyanok is akadnak, akik sokkal többet dolgoznak. Mindannyiukban közös, hogy nehezebbé vált számukra a megélhetés.

Az egészségügyiek mellett a legnagyobb terhet a kereskedelemben dolgozók viselik, hiszen megnőtt a kereslet, többször és többet vásárolnak az emberek, mint szoktak. Nagy Melinda, egy egyik élelmiszerüzlet munkatársa hetek óta túlórázik, de nem csak ez viseli meg.

– Sokkal többet dolgozunk, olyan minden napunk, mintha ünnepek előtti bevásárlást folytatnának az emberek. A maradj otthon felhívás nem tudom, kinek szól, a bolt tele van vásárlóval. A gond az, hogy nem vigyáznak sem egymásra, sem ránk, állandóan fertőzésveszélynek vagyunk kitéve, és bár kaptunk maszkot és gumikesztyűt, nem biztos, hogy ez elegendő – panaszolta lapunknak. Hozzátette, azért viszonylag jó helyzetben vannak, mert legalább van munkahelyük.

Egyébként, mivel egész nap otthon vagyunk, több villamos energiát, vizet használunk, és amikor a szükségállapot kezdődött, még fűteni is kellett a hideg miatt. Összességében a számláink értéke mintegy 15-20 százalékkal nőtt az elmúlt hetekben. A legnehezebb helyzetben azok vannak, ahol a család mindkét felnőtt tagja elveszítette állását meghatározatlan időre. Több cég kényszerszabadságra küldte alkalmazottait, és nem tudni meddig tart ez az állapot, mikor alkalmazhatják őket újra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.