Felhívás!

Növekszik az esetszám

Tovább nő az esetszám, és súlyos állapotban vannak a betegek – összegezte a megyei kórház elmúlt heti adatait annak vezetősége. Térségünkben is leginkább az elhízott és cukorbeteg személyeket veszélyezteti a Covid19-fertőzés.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban jelenleg 83 pozitívan tesztelt páciens és hat gyanús eset van, utóbbiak között egy kisgyerek is. Az igazoltan koronavírusos betegek közül 68 személy a fertőző osztályon, egy pedig
a nefrológián fekszik, illetve van két kisbaba is, őket a gyerekosztályon helyezték el. A sebészeten három, sebészeti patológiával beutalt eset van, két anyuka a szülészeten, de ők tünetmentesek, az újszülöttek pedig negatívak. Az intenzíven 12 beteget ápolnak, 9 pozitívan tesztelt beteg állapota súlyos, közülük hatan mesterséges lélegeztetésre
szorulnak, három személyt intubáltak.

Roșu Mátyás orvosigazgató elmondta: megnyitották a második emeletét is a fertőző osztálynak, ahol a pneumológiai osztály munkatársai ápolják a koronavírusos betegeket. Az intenzív osztályon a legfiatalabb beteg egy 34 éves férfi,
aki túlsúlyos és oxigénpótlásra szorul, egyelőre nem intubálták, de állapota kritikus. Az elmúlt héten 32 személy mehetett haza, viszont 12 páciens hunyt el a vírus okozta következmények miatt, 8 nő és 4 férfi, életkoruk 53 és 95 év között volt. A legfiatalabb elhunyt egy 53 éves nő volt, aki elhízással és cukorbetegséggel küzdött. Az orvosigazgató kiemelte: úgy tűnik, jelenleg a túlsúlyos és cukorbetegeket érinti inkább súlyosabban a fertőzés. Azt is hozzátette:
még hét személy elhunyt az elmúlt héten, akiket pozitív koronavírus teszttel utaltak be, és bár később negatív lett a tesztjük, nem tudták megmenteni az életüket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. április 15., 11:17
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Olvassuk újra: a betegeket pozitív teszttel utalták be, később negatív lett a tesztjük, de az életüket már nem tudták megmenteni. Ez nem azt jelenti, hogy egészséges (nem fertőzött) emberekről van szó, akik ennek ellenére meghaltak, hanem olyan fertőzőtt, beteg emberekről, akiknél a fertőzés súlyos szövődményekhez vezetett, ezért a vírus ugyan eltűnt a szervezetükből (tehát negatív lett a tesztjük), de a szövődményekbe belehaltak. Más betegségekkel is van ilyen: a B típusú sárgaság pl. annyira károsíthatja a májat, hogy nem a magába a vírusfertőzásbe, hanem annak visszafordíthatatlan szövődményeibe hal bele a beteg. Miért annyira érdekes ez?

  • User
   Dátum: 2021. április 15., 11:47
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Szövődmény mond valamit? A vírus már nincs benne, de a tüdőgyulladás és egyéb mellékhatások megmaradnak. Igen, a vírusnak is van mellékhatása, sőt.

 • User
  Dátum: 2021. április 15., 11:59
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Nő az esetSZÁM. Ez a baj, nem a vírus. Hogy a számokból akkorákat lehet leírni, amennyit az eszünk felér. Csak érjük el a célunkat. És mi a cél? Hogy teljen a zseb. Ha ehhez a SZÁMOKNAK nőni kell, akkor nőni fognak. Ha úgy telne a zseb, hogy a számok csökkennek, eddig már rég mínuszban lennénk!

  • User
   Dátum: 2021. április 15., 16:11
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Ezek a SZÁMok emberek életéről és haláláról szólnak. Minden szám mögött valaki a beteg hozzátartozóját félti vagy a halottját siratja. Hány embernek kell meghalni, hogy felfogd végre ?

   • User
    Dátum: 2021. április 16., 13:42
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Ez akkor hihető, ha nem számokkal jelölnék az embereket, hanem nevekkel. Volt rá példa, mikor szám jelölte az embert, de nem szabad azt újra megtenni. Ti se tegyétek!

    • User
     Dátum: 2021. április 16., 15:03
     ÉRTÉKELÉS: 0

     Senki nem jelöli számmal a betegeket. Esetszámokat közölnek, nem névsort. A betegek jogait sértenék, ha a nevüket nyilvánosságra hoznák.

 • User
  Dátum: 2021. április 17., 14:18
  ÉRTÉKELÉS: 3

  A betegek jogai?
  A betegnek joga van név nélkül meghalni.
  A betegnek joga van részt venni a statisztikában.
  A betegnek joga van a pozitív teszthez.
  A betegnek joga van rákerülni a 95%-os halálozási statisztikával működő lélegeztetőgépre.
  A betegnek joga van a szövődményhez.
  Az egészségesnek joga van megbetegedni, és élni a betegek jogaival.
  Senki nem sértheti ezen jogokat. Ha valaki mégis megtenné, vírustagadónak nyilvánítandó.
  Joga van mindenkinek ezzel a logikával élni. Nincs joga senkinek megkérdőjelezni ezeket.
  Nincs joga senkinek ezt a véleményfalra kiírni. Ha mégis veszi a bátorságot, akkor az üzemeltetőnek joga van visszatartani.

  • User
   Dátum: 2021. április 18., 14:24
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ha mégis névsorokat közölnének, tudod milyen kommentek lennének ? ” Ezek fiktív nevek; nem ismerem, tehát nincs is; nem is covidban halt meg; megölték; Kovács János a szomszédom és nem igaz, hogy beteg; stb.” Egy problémát sokkal könnyebb tagadni, mint valamit tenni azért, hogy megoldódjon.