Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Tavaszi kaláka

Tavaszi kaláka Kovászna megye

Tavaszi nagytakarítást tervez a hétvégére a sepsikőröspataki önkormányzat. Kisgyörgy Sándor polgármester felhívással fordult nem csak a kőröspataki és kálnoki lakosokhoz, hanem a „községet kedvelő” más személyekhez is.

A gyülekezőt szombaton reggel fél kilencre tűzték ki a két település központjában, a jó idő (ha nem is napsütés, de esőmentes nap) meg van rendelve.

Hirdetés
Hirdetés

– Számítunk Sepsikőröspatak és Kálnok lakóinak részvételére, de szeretettel várjuk a községünket kedvelő és hozzánk látogató barátainkat is. Ez alkalommal nem a patakmedret, hanem a két falu közötti területet, az ottani szárazpatakot támadjuk meg. Hozni csak a jókedvet kell, szerszámok, kesztyűk, zsákok lesznek a helyszínen – mondta el megkeresésünkre Kisgyörgy Sándor, aki hozzátette: együtt legyőzhető az igénytelenség.

A polgármester azt mondja: a járványhelyzet nem teszi lehetővé, hogy „egy jó tokánnyal” megvendégeljék az önkénteseket, de ígéri, amint erre lehetőség lesz, mindenkit meghív még egyszer, hogy megnézzék mivé lett az általuk megtisztított terület, s akkor „leeszik” a hétvégi kalákát. Kőröspatakon rendszeresen szerveznek szemétgyűjtést. Tavaly a patakmederből mintegy ötven köbméter újrahasznosítható műanyagot gyűjtöttek össze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások