Felhívás!

Röviden

1001 csomag cigivel bukott le

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyeztek egy 41 éves férfit, akinek autójában több mint ezer csomag csempészcigarettát találtak. A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági bűncselekményekkel foglalkozó ügyosztálya és a zágoni rendőrőrs munkatársai hétfőn elkaptak egy 41 éves férfit, aki autójában 1001 csomag cigarettát szállított. A vizsgálatok nyomán kiderült, hogy a dohánytermékek feltehetőleg csempésztevékenységből
származnak. Az autó átvizsgálása során a rendőrök 24.907 lejt és 145 eurót is találták, amely a gyanú szerint
bűncselekmények elkövetéséből származnak. A terepjárót és az abban talált pénzt elkobzás céljából lefoglalták. Kedden a kézdivásárhelyi bíróság elrendelte a férfi harmincnapos előzetes letartóztatását. Az ügyben csempészet vádjával folytatódik a nyomozás, a kézdivásárhelyi bíróság mellett működő ügyészség vezetésével. (fá) 

A tanárok oltassák be magukat!

Maradjon otthon az a tanár, aki nincs beoltva – kérik a szülők a minisztériumtól, a közfelháborodáshoz háromszéki
szülők is csatlakoztak petíció indításával. Sorin Cîmpeanu miniszter elmondta: egyre nagyobb nyomás nehezedik az
oktatási minisztériumra a szülők részéről, hogy csak online órák megtartását engedélyezze azoknak a pedagógusoknak, akik nincsenek beoltva. Ezzel ért egyet a sepsiszentgyörgyi Szabó Anna Kinga is, aki online petíciót kezdeményezett Ne taníthassanak azok a tanárok, akik nem oltatták be magukat! címmel. Az aláírásgyűjtés célja,
hogy felkérjék a tanfelügyelőséget, hogy Háromszéken csak azok a tanárok taníthassanak fizikai jelenléttel, akik beoltatták magukat. Szabó Anna elmondta: két gimnazista gyereke van és a fertőzöttségi mutatók egyre magasabbak a gyermekek körében is, akiket még nem oltanak, így fokozottan ki vannak téve a veszélynek. Nem normális az, hogy fizikai oktatás lehet úgy, hogy a tanárok jelentős része elutasítja az oltást. Ők tanítsanak online, ne járjanak be az
iskolába – hangsúlyozta az édesanya. A tanügyi tárca vezetője egyébként nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy a minisztérium végül engedjen ennek a nyomásnak. (bi) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 15., 19:14
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Kezdin a piac folujjitast 2021 -05-28 ig bekellenne fejezni !!! Hat ahogy kinez meg jovore se lesz kesz!!!Hany km utat szandekoznak a IDEN ujra aszfaltozni Kezdin???

 • User
  Dátum: 2021. április 15., 21:16
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Mi van azokkal a pedagógusokkal akik már átestek a betegségen és jelen vannak az antitestek a szervezetben, amelyeket természetes úton állított elő a szervezet, azokat ki kell ölni a szervezetből?
  Ne féljen az a 10…20…30…diák sem a tanártól, hogyha a tanár nem fél tőlük, nem erre kellene nevelni az elkövetkezendő nemzedéket

 • User
  Dátum: 2021. április 15., 21:42
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Egyetértek! És azzal is hogy csak az a gyerek vehessen részt a fizikai oktatásban akinek a szülei is beoltatták magukat. Így akkor lenne értelme a petíciónak.

 • User
  Dátum: 2021. április 16., 10:41
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az a szulo aki nem oltatta be magat es valoszinu , hogy a gyereket sem fogja , az ne kenyszeritsen masokat ugyanerre!! Lassan de biztosan csinalnak hulyet a tanarokbol. Hozzanemerto tanugyminiszterek , szulok , ugybuzgo gyerekek jo uton haladnak , hogy a tanari statuszt teljesen sarba tiporjak!

 • User
  Dátum: 2021. április 16., 13:54
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nehogy már az a szülő követelje, hogy a tanárok oltassák be magukat, aki saját magának nem akarja beadatni az oltást, s a gyermeke tesztelésével sem ért egyet. Sőt, ha beteg még az orvoshoz sem megy, hogy nehogy karanténban kelljen ülni, s ne tudja intézni az ügyes-bajos dolgait. Mégis hogyan képzelik el ezt az egyoldalú védekezést? Egyáltalán normális, aki ilyesmit kitalál?