Felhívás!

Nőni fog az esetszám

Egy nap alatt 51 új koronavírusos esetet igazoltak Kovászna megyében, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban jelenleg 41 pácienst kezelnek. A vezetőség szerint a kommunitárius terjedés megállíthatatlan.

Szeptember 30-án 42 pozitív koronavírusos esetet ápoltak a kórházban: 31 pozitív beteg a fertőző osztályon fekszik, gyermek nincs közöttük, 8 személy sebészeti gondok miatt került be, hárman intenzíven vannak, kritikus állapotban. Ugyanakkor 4 gyanús eset is van, az erre létrehozott elkülönített részen. Az elmúlt héten 38 személy mehetett haza, sajnálatos módon öt haláleset is történt – számolt be András-Nagy Róbert kórházmenedzser. Az elhunyt személyek közül négyen háromszékiek voltak, egy Brassó megyei. Az átlagéletkor 73–85 év között volt, és társbetegségeik is voltak az elhunyt személyeknek.

Dr. Roșu Mátyás a pozitív betegek állapotáról elmondta, felének szükséges az oxigénpótlás, valamint két dializált beteg is van, nekik helyben végzik el a kezelést. Az orvosigazgató arról is beszámolt, hogy az egyik dialízissel is kezelt beteg nagyon nyugtalan, mivel nincsenek tünetei a koronavírus miatt, haza akar menni. Egyszer szinte sikerült is neki, megszökött a kórházból, a rendőrség vitte vissza. Beutalása kötelező, ugyanis a heti három dialízisét nem lehet megoldani másképp.

Az orvosigazgató azt is elmondta: a hepatitisz A eseteket Baróton fogadják, az ottani kórházigazgató, dr. Lózsádi Botond kórházigazgató felajánlásának köszönhetően. Ami a kórház személyzetét illeti, folyamatosan vannak új esetek, legutóbb a sebészeten és a törvényszéki orvostani intézetnél lett pozitív néhány munkatárs tesztje. Az orvos úgy véli, most már erőteljes a kommunitárius terjedés, nehéz kivédeni és annak ellenére, hogy az emberek családon belül betartják a szabályokat, nem kizárt, hogy megfertőződnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.