Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Nem akarnak ingázni

Nem akarnak ingázni Kovászna megye

Május 17-én letelt a nadrággyári dolgozók áprilisban bejelentett elbocsátásának határideje, e hónaptól 130 személynek kell új munkahely után néznie azok közül, akik eddig a kézdivásárhelyi New Fashion és Zarah Moden nadrággyárakban keresték meg a kenyérre valót.

Kézenfekvő lenne, hogy először a hasonló profilú egységekben keressenek munkalehetőséget, ezért kérdeztük az RGT Romania szentgyörgyi nadrággyárának termelési igazgatóját, Ema Alexát, náluk jelentkeztek-e a kézdiek.

Hirdetés
Hirdetés

– A sepsiszentgyörgyi RGT-nél eddig 10 ember jelentkezett, de talán 20–30-at is át tudnánk venni, ősszel pedig, ha megnyitjuk az esztelneki nadrággyárat, az egykori dolgozók mellett is tudunk még alkalmazni 20–30 embert. A mi kapuink tárva vannak, folyamatosan keresünk nemcsak varrómunkásokat, hanem középvezetőket is. Én magam is arra számítottam, többen keresnek meg az elbocsátottak közül. Szállítást biztosítunk most is Kézdiről naponta, nem gond számunkra még egy autóbuszt beállítani, ha szükség van rá. A kézdivásárhelyieket Barótra (az ottani nadrággyárba) alkalmazni problémásabb, de ezt is meg tudnánk oldani olyanformán, hogy a Szentgyörgyön dolgozó, erdővidéki alkalmazottakat oda áthelyezzük, s így csinálunk helyet a felsőháromszékieknek – nyilatkozta lapunknak a felsővezető. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások