Hirdetés
Hirdetés

Nálunk nem tiltakoznak

Nálunk nem tiltakoznak Kovászna megye

Országos szinten 39 középiskola csatlakozott az országos diáktanács által kezdeményezett boj­kott­hoz, amely során a próbavizsgázó 11.–12.-es diákok üres lapot nyújtottak be. Háromszéken nem tudnak ilyen esetről.

Már a hetedikesek és nyolcadikosok vizsgáján kérték a diákokat az ellenállásra, akkor azonban nem volt ilyen jelentős az üres dolgozatok száma. Most viszont, országos szinten már 39 középiskolából jelezték, hogy nem oldották meg a feladatokat, hanem üresen adták be, mindössze annyit írtak rá, hogy #dămfoaiagoală – tájékoztat a Mediafax. A diáktanács szerint, a megmozdulással a tisztességtelen, átgondolatlan vizsgarendszer ellen tiltakoznak, mivel a minisztérium érdekegyeztetés nélkül változtatja a feladatlapokat és a követelményeket egyik hétről a másikra.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség vezetője, Kiss Imre lapunknak elmondta: nincs tudomása arról, hogy Háromszéken is így cselekedtek volna a diákok, de ez a dolgozatok javításakor derül majd ki. Hozzátette: nincs tétje ezeknek a vizsgáknak, így a diákok egy része nem is veszi komolyan, mivel nincs következménye sem az üresen beadott lapnak, sem annak, ha nem oldják végig a feladatsort. A tanfelügyelő ugyanakkor elmondta: fölösleges a vizsgák körüli cirkusz, mert nem annyira rossz, mint ahogyan híresztelik. Fontos, hogy a diákok felkészüljenek az igazi megmérettetésre, és ezek a próbák ebben segíthetnék őket.

Az országos bojkottal nem ért egyet a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetsége (KOVAKÖ) sem, mint írták, arra kérik a diákokat, hogy mindenki teljesítsen tudásának, képességeinek megfelelően. Béres Norbert, a szervezet elnöke elmondta: ugyanakkor elítélik a próbavizsgák módszertanát, ugyanis nem a diákok képességeit mérik fel, hanem a lexikális tudásu­kat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük