Felhívás!

Nagyvadak pusztítottak Orbaiszéken

Nagyvadak pusztítottak Orbaiszéken Kovászna megye

Az elmúlt napokban ismét medvejárás volt Orbaiszéken, ezúttal Barátos és Zabola községekben pusztítottak az állam által olyannyira védett nagyvadak.

Orbaiteleken a hárombocsos anyamedve kilenc gazdaságba tört be, ahol juhok, nyulak és tyúkok estek áldozatául. A helyiek aggódnak, sokan sötétedés után nem mernek az utcára kimenni.

Tánczos Szabolcs barátosi polgármester újságírói kérdésre elmondta: az önkormányzat tehetetlen, hiszen a törvénykezés miatt meg van kötve a kezük, a gazda is csak a segélyhívó számot tárcsázhatja medvejárás esetén.

Pár napja Szörcsén is pusztított a mackó, ott Pap Róbert juhaira támadt, hármat megsebesített, egyet pedig megölt és megevett. A szörcseiek attól tartanak, előbb-utóbb emberáldozata lesz a medvének, hiszen a három boccsal járó anyamedvét már egyik helyi udvaron is látták.

Demes Botond zabolai alpolgármester arra biztatja az érintetteket, hogy tegyenek le papírt az önkormányzathoz, mert anélkül nem lesz nyoma a medvejárásnak, ugyanis Zabola községben idén több mint 40 esetben járt a medve, de csak ketten tettek le kártérítési támogatásra vonatkozó panaszt az önkormányzathoz.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 7., 8:20
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Az orokos remmese. Ez nem is hianyozhat, hiszen megrendelesre megy. Azert ajanlanek egy 37 perces dokumentumfilmet, amit a Youtube-on talalhattok meg. A filmet Alex Nedea keszitette. Cime, INVESTIGATIE RECORDER-Pe urmele hotilor de lemn. Ebben a filmben bemutatjak reszletesen, hogy hogyan mukodik az erdolopas es pusztitas hivatalos papirokkal (“cu acte in regula” !). Nem Kovaszna megyerol szol, hanem Bucovinarol es az ottani hegyvidekekrol meg a Rodna-i havasokrol (ez utobbi termeszetvedelmi terulet !). Neveket es cimeket is fogtok majd latni a filmben, a szervezett erdomaffiarol, melyben polgarmesterek, rendorok es a Romsilva maffiozoi szerepelnek. Es a bukaresti fovezeruk, a suceavai liberalis part szenatora, Gheorghe Flutur ! Erdemes megnezni, es akkor majd a legbutabb ember is rajon, hogy valojaban kik is azok ebben az orszagban, akik a medveproblemat okoztak, a falusi artatlan embereknek ! Mert ilyen ritmusban irtani az erdoket, ahogyan itt bemutatjak, ez az erdok ot even beluli, teljes megsemmisitesehez fog vezetni !

 • User
  Dátum: 2019. október 7., 19:15
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A kar nem Bucovinaban hanem itt tortent,itt nincsenek letarolva az erdok ,es megis a falvakban jarnak a vadak.Egyszer az itteni gondokat kellene megoldani aztan nezelodni mas fele.

 • User
  Dátum: 2019. október 7., 23:08
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Aki Brasso fele jar a DN 11-en, az lathatja, hogy a Fekete Erdot is megkezdtek a hivatalos papirral lopo tolvajok ! Egyelore csak a hatso felet, hogy az utrol ne latszodjek. De ne feljetek mert sor kerul az osszesre ! Sajnos az ut, a DN 11-es, ugy nez ki mint Donbass-ban a haboru alatt ! Erre nincs penz folujitani, a sok lopasbol. Kulfoldon a maffia, soha nem lopja meg a sajat hazajat. Peldaul Kolumbiaban, a Pablo Escobar fele Medellin drogkartell (amig letezett, mert most masok vannak helyette !),soha nem tett volna ilyet, sajat hazajaval. Milliardokat kerestek a kokainbol, es ebbol Medellinben rengeteg penzt koltottek a szegenyek megsegitesere, ingyen lakasok epitesere a szegenyek reszere, templomok, iskolak epitesere stb. Azon dolgoztak, hogy Kolumbiat folviragoztassak a mocskos uzletbol keresett penzen. Mert ott van tolvaj becsulet es hazaszeretet ! Az itteniek, azok akik azt hiszik onmagukrol, hogy ok maffiozok, valojaban nem egyebek, mint hitvany hazaarulok, sajat orszagukat pusztito es nepuket nyomorban sorvaszto sopredekek !!!

 • User
  Dátum: 2019. október 8., 1:41
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Medve ide és oda. Amikor az erdő tíz-tizenöt km-re van, itt a téma rég meghaladta a normalitást. Kedves elöljáróink, tessenek legalább egyszer ez életben egyből ötösbe kapcsolni. Itt az idő, most vagy soha.