Hirdetés
Hirdetés

Nagyvadak pusztítottak Orbaiszéken

Nagyvadak pusztítottak Orbaiszéken Kovászna megye

Az elmúlt napokban ismét medvejárás volt Orbaiszéken, ezúttal Barátos és Zabola községekben pusztítottak az állam által olyannyira védett nagyvadak.

Hirdetés
Hirdetés

Orbaiteleken a hárombocsos anyamedve kilenc gazdaságba tört be, ahol juhok, nyulak és tyúkok estek áldozatául. A helyiek aggódnak, sokan sötétedés után nem mernek az utcára kimenni.

Tánczos Szabolcs barátosi polgármester újságírói kérdésre elmondta: az önkormányzat tehetetlen, hiszen a törvénykezés miatt meg van kötve a kezük, a gazda is csak a segélyhívó számot tárcsázhatja medvejárás esetén.

Pár napja Szörcsén is pusztított a mackó, ott Pap Róbert juhaira támadt, hármat megsebesített, egyet pedig megölt és megevett. A szörcseiek attól tartanak, előbb-utóbb emberáldozata lesz a medvének, hiszen a három boccsal járó anyamedvét már egyik helyi udvaron is látták.

Demes Botond zabolai alpolgármester arra biztatja az érintetteket, hogy tegyenek le papírt az önkormányzathoz, mert anélkül nem lesz nyoma a medvejárásnak, ugyanis Zabola községben idén több mint 40 esetben járt a medve, de csak ketten tettek le kártérítési támogatásra vonatkozó panaszt az önkormányzathoz.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. október 7., 8:20
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Az orokos remmese. Ez nem is hianyozhat, hiszen megrendelesre megy. Azert ajanlanek egy 37 perces dokumentumfilmet, amit a Youtube-on talalhattok meg. A filmet Alex Nedea keszitette. Cime, INVESTIGATIE RECORDER-Pe urmele hotilor de lemn. Ebben a filmben bemutatjak reszletesen, hogy hogyan mukodik az erdolopas es pusztitas hivatalos papirokkal (“cu acte in regula” !). Nem Kovaszna megyerol szol, hanem Bucovinarol es az ottani hegyvidekekrol meg a Rodna-i havasokrol (ez utobbi termeszetvedelmi terulet !). Neveket es cimeket is fogtok majd latni a filmben, a szervezett erdomaffiarol, melyben polgarmesterek, rendorok es a Romsilva maffiozoi szerepelnek. Es a bukaresti fovezeruk, a suceavai liberalis part szenatora, Gheorghe Flutur ! Erdemes megnezni, es akkor majd a legbutabb ember is rajon, hogy valojaban kik is azok ebben az orszagban, akik a medveproblemat okoztak, a falusi artatlan embereknek ! Mert ilyen ritmusban irtani az erdoket, ahogyan itt bemutatjak, ez az erdok ot even beluli, teljes megsemmisitesehez fog vezetni !

 • User
  Dátum: 2019. október 7., 19:15
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A kar nem Bucovinaban hanem itt tortent,itt nincsenek letarolva az erdok ,es megis a falvakban jarnak a vadak.Egyszer az itteni gondokat kellene megoldani aztan nezelodni mas fele.

 • User
  Dátum: 2019. október 7., 23:08
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Aki Brasso fele jar a DN 11-en, az lathatja, hogy a Fekete Erdot is megkezdtek a hivatalos papirral lopo tolvajok ! Egyelore csak a hatso felet, hogy az utrol ne latszodjek. De ne feljetek mert sor kerul az osszesre ! Sajnos az ut, a DN 11-es, ugy nez ki mint Donbass-ban a haboru alatt ! Erre nincs penz folujitani, a sok lopasbol. Kulfoldon a maffia, soha nem lopja meg a sajat hazajat. Peldaul Kolumbiaban, a Pablo Escobar fele Medellin drogkartell (amig letezett, mert most masok vannak helyette !),soha nem tett volna ilyet, sajat hazajaval. Milliardokat kerestek a kokainbol, es ebbol Medellinben rengeteg penzt koltottek a szegenyek megsegitesere, ingyen lakasok epitesere a szegenyek reszere, templomok, iskolak epitesere stb. Azon dolgoztak, hogy Kolumbiat folviragoztassak a mocskos uzletbol keresett penzen. Mert ott van tolvaj becsulet es hazaszeretet ! Az itteniek, azok akik azt hiszik onmagukrol, hogy ok maffiozok, valojaban nem egyebek, mint hitvany hazaarulok, sajat orszagukat pusztito es nepuket nyomorban sorvaszto sopredekek !!!

 • User
  Dátum: 2019. október 8., 1:41
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Medve ide és oda. Amikor az erdő tíz-tizenöt km-re van, itt a téma rég meghaladta a normalitást. Kedves elöljáróink, tessenek legalább egyszer ez életben egyből ötösbe kapcsolni. Itt az idő, most vagy soha.