Hirdetés
Hirdetés

Nagyajtán elkészült, Miklósváron lesz

Nagyajtán elkészült, Miklósváron lesz Kovászna megye

Nagyajtán hamarosan elkészülnek a ravatalozó építésével. A létesítményt a helyi önkormányzat saját pénzforrásokból építtette, a kivitelező a felsőrákosi Zöld Út Kft. volt. Miklósváron egyelőre csak a helye van kijelölve.

Hirdetés
Hirdetés

A közelben fekvő A-kategóriás műemlék vártemplom miatt feltétel volt, hogy a ravatalozó épülete külsőleg legyen környezetbe illő, abban egy hűtőkamra, valamint illemhelyiség is helyet kapott. Az épülethez vezető kapu is készülőben, a ravatalozó előtti belső teret az idő helyreálltával fogják rendezni. Barabás András nagyajtai alpolgármestertől megtudtuk, a ravatalozó egy olyan területre épült, melyet magánszemélytől vásárolt meg az önkormányzat; hasonlóképpen járnak el Középajtán is, ahol szintén egy magántelket vásároltak meg erre a célra, de ott még egyelőre a telken levő régi épület lebontása előtt állnak a munkafolyamattal.

Miklósváron is kijelölte a ravatalozó helyét a baróti önkormányzat, az a temető mellett található. A helyszínen egyelőre a terepet egyengetik, melyet átadtak az építőnek. A Baróthoz tartozó mind az öt faluban épültek ravatalozók a 2012 óta eltelt időszakban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások