Felhívás!

Kedves Újságírók!

Az utóbbi időben az önök újságja heti rendszerességgel közöl állategészségüggyel kapcsolatos cikket, és ez nagyon értékelendő. Egyetlen észrevételem lenne csak, éspedig az, hogy ezek a cikkek kizárólag az állategészségügyi hatóság álláspontját közvetítik, és egyetlen alkalommal sem szólaltatták meg a szakma véleményét, problémáit, álláspontját.

Országosan az állatorvosi szakma tevékenységet, a magán állatorvosi szakmát az állatorvosi kamara szabályozza a hatályban levő törvények és szabályok alapján. Így van ez a mi megyénkben is. Létezik működő állatorvosi kamara. A megyében 38 körzeti állatorvos tevékenykedik, ők a szakma „közkatonái”, akik nap mint nap kapcsolatban állnak a háromszéki gazdákkal, és ezáltal a legjobban ismerik megyénk állategészségügyi helyzetet. Ezért nem ártana legalább egyszer őket is megszólaltatni. A Kovászna Megyei Állatorvosi Kamara bármikor rendelkezésükre áll.

(Honlapunk Véleményfaláról)

Köszönjük az ajánlatot, és élünk is vele, ugyanis a disznótartás nem magánügy! Habár ért ehhez a szakmához a gazda, az állatorvos és a bürokrata állatorvos is, csak mindenkinek más-más az érdeke, egyesek a véleményükkel megkeresik a sajtót, mások viszont nem. Ami mindannyiunk érdeke lenne, az az, hogy szigorúan frissen vágott, házi koszton nevelt sertés húsát fogyasszuk, amelyiket lehetőleg nem tömtek ki gyerekkorában tápba kevert antibiotikummal, egyebekkel. Mert a fagyasztott áruházi disznóval bizony előfordul ez, és valóban hibás az a kép, amit a bürokrácia közvetít (uniós kottából), hogy a legfontosabb a pszichológus meg az állatorvos jelenléte a disznóvágásnál. Nem. A legfontosabb a hús minősége, amit bizony a magángazdák tudnak produkálni, a tenyészdék nem, hiába vannak lepapírozva és felfülszámozva a főszereplők. Aki ilyesmit prédikál, süssön magának uniókonform dokumentációt, poliuretán tálcáról. A szerk. nevében. W. W.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.