Felhívás!

Mirela Bucur lemondott

Sepsiszentgyörgy önkormányzata optimalizálná a közvilágítást a városban, egy erre vonatkozó határozatot tegnapi soros ülésén fogadott el a helyi tanács. Ugyanakkor további 17 határozattervezetről döntöttek a városatyák, többek között az elmúlt évből fennmaradt költségvetési többlet felhasználásáról.

A 2016-os költségvetési év lezárásakor fennmaradt költségvetési többlet felhasználásáról szóló határozat előterjesztésekor Antal Árpád polgármester elmondta, 1,56 millió lej maradt a város költségvetésében az elmúlt év végén. Ebből közel 953 ezer lej célirányosan kapott összeg, amit a kilyéni fahíd felújítására, a különbséget pedig további beruházásokra fordítják, hogy a költségvetés elfogadása előtt már tudják meghirdetni a közbeszerzéseket.
A tanács rábólintott a város közvilágítási hálózatának energiafogyasztását optimalizáló távvezérlési rendszer kialakítására. Antal megjegyezte, egyre több villanyoszlop a város területén már az önkormányzat tulajdonában van, és bíznak benne, néhány év alatt elérik, hogy az oszlopok kilencven százaléka a városé legyen. Ezért egy olyan rendszert terveznek kiépíteni, mely lehetővé teszi, hogy éjszaka, amikor nincs forgalom, vissza lehessen venni a világítás fényerejét, és ezáltal csökkenteni a költségeket. A számítások szerint az 1,9 millió lejre becsült beruházás hét–nyolc év alatt térül meg.
Döntés született a lakónegyedi parkolóhelyek odaítéléséről szóló szabályzatról is (részletekkel a következő lapszámunkban visszatérünk), valamint a Puskás Tivadar utca korszerűsítéséről. Az ülés végén Mirela Bucur liberális tanácsos személyes okokra hivatkozva bejelentette lemondását.  <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.