Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megújúlt iskolában, vadiúj óvodában kezdhetik a tanévet

Megújúlt iskolában, vadiúj óvodában kezdhetik a tanévet Kovászna megye

A nyujtódi elemisták megújúlt épületben kezdhetik az új tanévet, nyár végére az ifiház is elkészül és a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző udvarán is felépült az óvoda.

Hirdetés
Hirdetés

Remekül haladnak a nyujtódi Jakabos Ödön Általános Iskola energetikai hatékonyságának növelését célzó korszerűsítéssel és az ifjúsági ház is készül, nyugtázta Szilveszter Szabolcs alpolgármester. „A 2014–2020-as Regionális Operatív Program keretében felújítandó iskolaépületnél júliusban befejezik a munkát. Haladnak az egykori tűzoltószertárban önerőből kialakítandó ifjúsági ház építésével is, a külső szigeteléssel végeztek. A vakolás és a térrendezés, továbbá a szaniter termékek beszerelése és a fürdő burkolása van még hátra” – sorolta, hozzátéve, bízik abban, hogy nyár végére az ifjúság átveheti majd az ifiházat.

Jövő hónapban végeznek a nyujtódi iskola felújításával

Hamarosan költözhet a Vackor

A Bod Péter Tanítóképző udvarán a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség támogatásával épülő óvodánál (kiemelt fotó) már csak a játszótér kialakítása várat magára. „Az épület elkészült, a területrendezés is megtörtént, most indítottuk el a közbeszerzést a játszótérelemekre, bútorokra és egyéb szükséges felszerelésekre. Az új tanévet már új épületben kezdhetik a Vackor óvoda pedagógusi és ovisai” – hangsúlyozta az elöljáró.

Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük