Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Képzőművészeti tárlat, könyvbemutató és minden, ami fotózás

Képzőművészeti tárlat, könyvbemutató és minden, ami fotózás Kultúra

A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum a városnapok ideje alatt változatos programokkal készült az érdeklődők számára. A részleteket dr. Dimény Attila intézményvezető osztotta meg lapunkkal.

Hirdetés
Hirdetés

Június 30-án, pénteken 16.30-tól a hatvani és kézdivásárhelyi képzőművészek közös tárlatának megnyitóját tartják a múzeum időszakos kiállítótermében.

Rendezik a nyitó tárlat anyagát

Szombaton 11 órakor ugyanott író-olvasó találkozó keretében mutatják be Tóth László Sorsformálók. Erdélyi színterek, politikai spektrumok. Beszélgetés Bakk Miklós politológussal című könyvét. Ugyancsak szombaton nyílik az intézet udvarán a helyi Napfényterem anyagából A pillanat végtelenítése címmel a vándorfényképészettel kapcsolatos pop-up kiállítás, mely köré több programot is szerveztek.

A pillanat végtelenítése

Délben Dimény Attila múzeumigazgató tart fotótörténeti ismertetőt tart, ezt követően 12.30-tól az érdeklődők a helyi Turóczi Mózes-iskola Örökségünk őrei műemlékvédelmi vetélkedő országos döntőjén díjazott Napfényírda Őrei nevű diákcsapatának élénybeszámolóját és előadását láthatják.

Ha valaki lemarad a szombati fotótörténeti ismertetőről, vasárnap délben részt vehet az ismétlésen, majd workshopot rendeznek, melyen a Nagy Lajos fotóművész vezette kézdivásárhelyi fotóklub tagjai látják el az amatőr fotósokat gyakorlati tanácsokkal jó fotók készítéséhez a múzeum időszakos kiállítótermében.

Legyél te is vásári fényképész!

„Szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között ugyancsak fotózáshoz kötődő állandó programokkal is várják a múzeumbarátokat. Az érdeklődők ismerkedhetnek a korabeli és modern vándorfényképészettel, részt vehetnek fényképezőgép-simogatón, különböző hátterek előtt, mögött és 19.század végi ruhákban is fotózkodhatnak, a kicsik számára pedig tematikus foglalkozásokat tartanak”.

Emellett Legyél te is vásári fényképész! címmel rendezett kihívásban vehetnek részt a fotózás szerelmesei. „A vásári forgatag hangulatát, érdekességeit, kuriózumait lencsevégre kapó és egy fotót üzenetben a múzeum Facebook-oldalára elküldő személyek ingyenes családi belépőt nyernek a múzeumba” – fejtette ki az intézményvezető.

Fotó: Céhtörténeti Múzeum szimpatizánsai

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük