Felhívás!

Mégis lehet Székelyföld?

Mégis lehet Székelyföld? Kovászna megye

Talán mégis lehet a jövőben olyan turisztikai célpont, hogy Székelyföld – fejezte ki reményét a legutóbbi megyeinfón Tamás Sándor. A megyei tanács elnöke a közvitára bocsátott turisztikai törvényre alapozza derűlátását.

Tamás Sándor szerint két „figyelemreméltó” előírást is tartalmaz a turizmusról szóló, a napokban közvitára bocsátott törvény tervezete. Mindenekelőtt azt, hogy bevezeti a néprajzi turisztikai desztináció fogalmát.

– Ezek után talán szíveskednek megengedni, hogy mi is hivatkozzunk arra, hogy itt létezik egy székely néprajzi tájegység, amely akkor turisztikai úti célként is megfogalmazható. Eddig „csak” arra tudtunk hivatkozni, hogy Bukovinában, Mócföldön, Barcaságban mindenkinek szabad használni a régió történelmi nevét, csak nekünk nem – mondta Tamás Sándor.

Amint ismeretes, a marosvásárhelyi táblabíróság jogerős ítélete értelmében nem lehet a Székelyföld szót használni a turisztikai marketingben, mert „Romániában nem létezik Székelyföld nevű adminisztratív egység”.

Tamás Sándor pozitívan értékeli a törvénytervezet azon előírását is, hogy a turisztikai szállásadóhelyek engedélyezését és minősítését megyei hatáskörbe adnák. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.