Felhívás!

Kilyén is ünnepelt

Kilyén is ünnepelt Kovászna megye

Egy kisebb incidens kivételével – amikor egy férfi bicskával fenyegette meg a csendőröket , jó hangulatban, vidámságban zajlott a szombaton 16. alkalommal megrendezett kilyéni faluünnep. Az idén április óta faluvezetői tisztséget betöltő szervezőtől érdeklődtünk.

A helyszínre érkezésünkkor szerény, de annál lelkesebb közönség előtt mutatta be műsorát a Búzavirág felnőtt dalkör.

– Anyagi nehézségek miatt tavaly elmaradt a falunap. A sepsiszentgyörgyi tanács anyagi támogatása mellett idén számos mecénást is felkerestünk, részben ennek köszönhető, hogy gördülékenyebbre sikerült a szervezés, illetve a helyieknek is számos meglepetéssel tudtunk kedveskedni, például a kicsiknek édességeket osztogattunk. Tudomásom szerint közel 80 kisebb-nagyobb vállalkozó lakik, ténykedik Kilyénben – magyarázta az 58 éves Vaszi Etelka szervező, faluvezető.

Idén főként a helyi, a hagyományos értékekre költötték a legtöbb pénzt, illetve első alkalommal sikerült az amúgy hagyományos állatkiállításon részt vevő gazdákat egy közös ebédre meghívni, így kellemes beszélgetéssel ért véget az állatszemle. De volt – két Kilyénben lakó pedagógusnak köszönhetően – több mint háromórás gyermekfoglalkozás is – újságolta a faluvezető. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.