Hirdetés
Hirdetés

Megakadályozni a járványt

Elővigyázatossági intézkedésként, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében március 11. és 22. között Sepsiszentgyörgyön bezárják a kulturális intézményeket, a sport- és szabadidős létesítményeket, valamint a bölcsődéket, és óvatosságra intik az egyházakat is, közölte a városháza.

Hirdetés
Hirdetés

A Helyi Készenléti Bizottság által, március 11-én délelőtt hozott döntések a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében születtek. Sepsiszentgyörgyön jelen pillanatban nincs COVID-19 vírussal fertőzött beteg, 20 személy pedig otthoni elkülönítésben tartózkodik, kéthetes megfigyelés alatt.

A határozat értelmében bezárnak a városban működő kulturális intézmények, így a Tamási Áron Színház, Cimborák Bábszínház, M Studio, Andrei Mureșanu Színház, Háromszék Táncegyüttes, Kónya Ádám Művelődési Ház és a Művész Mozi is. Továbbá a Bod Péter Megyei Könyvtár, a Székely Nemzeti Múzeum, a Keleti Kárpátok Nemzeti Múzeuma, a Székelyföldi Vadászati Kiállítás, a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér és az Erdélyi Művészeti Központ is.

Nem nyit a városi uszoda, a sugásfürdői kezelőközpont és a Sugás Spa, a Sepsi Aréna melletti fedett műjégpálya. A sürgősségi intézkedések között szerepel a Zathurecky Berta Idősek Otthonában az idegen személyek belépésének korlátozása és a nappali tevékenységek felfüggesztése.
Az önkormányzat kérvényezte a kormánynál a kedvezményes adófizetés március 31-ei határidejének meghosszabbítását, annak érdekében, hogy a következő időszakban ne alakuljanak ki nagy sorok a közpénzügyi igazgatóságon. Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala az adóügyek távolsági intézését javasolja, a lakóknak lehetőségük van az online adófizetésre, illetve a nyilatkozatok elektronikus úton való elküldésére.

A Helyi Készenléti Bizottság felhívja az egyházak figyelmét, korlátozzák a nagyobb csoportok belépését az általuk szervezett eseményekre. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük