Felhívás!

Legyen a városé!

Legyen a városé! Kovászna megye

„Mindenkinek is” levelet írt Gheorghe Baciu, a Băsescu-féle Népi Mozgalom Párt (PMP) néhány száz szavazattal szenátori helyet nyert tagja, hogy „visszaszerezze” a sepsiszentgyörgyi szakszervezetek, valaha szebb időket megért művelődési házát. Antal Árpád polgármester azt mondja: akárkivel partner minden hasonló kezdeményezésben.

Baciu, némi meglepetésre, egy felhívást tett közzé, amit feltehetően azoknak címzett, akikkel „össze szeretne fogni” a kultúrház érdekében. Ezek közé tarozik a kultuszminiszter, a prefektus, a megyei tanács elnöke, a sepsiszentgyörgyi polgármester, egy országos és egy megyei szakszervezeti vezér, és … a megyei rendőrfőkapitány, valamint a csend-őrparancsnok (tudhat valamit a szenátor, amit mi nem).

A levélben kifejti: az intézmény, amely május 30-án éppen 45 éves lesz, valamikor a „város büszkesége” volt, ám 1990 után egyre lejjebb süllyedt, hét éve bezárták, és azóta állaga csak romlik. A megoldás az lenne – mondja Baciu –, hogy tulajdonjog a város közvagyonába menjen át.

Antal Árpád polgármester a Székely Hírmondótól értesült Baciu akciójáról. Kissé hitetlenkedve hallgatta a történetet, mintha attól tartott volna, hogy valami átverés áldozatává válhat.

– Akár az ördöggel is szövetkezünk, ha azt akarja, hogy a városé legyen a művelődési ház – nyilatkozta végül Antal Árpád.

A sepsiszentgyörgyi polgármester megszámlálhatatlan beadvánnyal fordult a kormányhoz és az egykori szakszervezetek jogutódjaként fellépő szakszervezeti szövetséghez, hogy adják át a városnak a kultúrházat, mert csak ebben az esetben fordíthatnak javításra, felújításra közpénzt. Egyelőre rendes választ sem kapott, aminek alighanem az az oka, hogy senki sem tudja, kié most az épület.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.