Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kilőtték az egyik medvét

Kilőtték az egyik medvét Kovászna megye

Már többször írtunk arról, hogy Zágon község lakóit medvék tartják rettegésben. A nagyvadak több gazdaságba is betörtek, jószágokat öltek meg, a jó hír viszont az, hogy a múlt hét közepén a Katrosa Vadászegyesület kilőtte a papolci vérmedvét.

A hárombocsos anyamedvét négy napig lesték, amíg sikerült elejteni. Szerda este értesítették a Katrosa Vadászegyesületet, hogy a nagyvad ismét betört egy papolci gazdaságba. Amikor a vadászok odaértek, már számos helybéli azon volt, hogy elriassza a medvét, de az nem szaladt el. Az erdő széléig cammogott, ahol halálos lövés érte Kis Attila, a vadászegyesület elnöke puskájából.

Hirdetés
Hirdetés

A meglőtt medve 12 éves lehetett, a testsúlyát 170 kilogrammra becsülték, a trófeája hozzávetőleg 420 CIC pontot ér, „vagyis ezek alapján egy átlagos medvéről van szó”, mondta az elejtője. A szakemberek szerint a bocsok, melyeket idén úgyis leválasztott volna az anyjuk, már saját maguktól is meg tudnak élni. Mivel az anyjuk végett rákaptak a gazdaságok fosztogatására, félő, hogy folytatni fogják a garázdálkodást. Kérdésünkre Kis József polgármester elmondta, örülnek, hogy az egyik, embereket is veszélyeztető nagyvad puskavégre került. Még egy másik nagyvad kilövésére is engedélyük van, ez utóbbi szintén Papolc és Zágon településeken pusztít.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások