Felhívás!

Megtörtént a csoda

Amikor már minden veszni látszott, a kitűzött időpontra mégis összegyűltek a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés napirendre tűzéséhez szükséges aláírások. Csütörtök éjszaka, amikor éjfélt ütött az óra, a világhálón 1.008.966 személy volt felsorakozva a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezése mögé, és a szervezők még további 220 ezer, papíralapú aláírásról tudnak. Így megelégedéssel nyugtázhatjuk, hogy az elképzelést támogatók száma jóval meghaladta az előírt 1 milliót. Ebből fakadó örömünket pedig az sem árnyékolhatja be, hogy ezzel az EU által támasztott feltételek a kötelező hétből csak három országban valósultak meg. Teljesítésüket ugyanis a földgolyószerte hónapok óta dühöngő koronavírus-járvány akadályozta meg, ezért jogosultak vagyunk a határidő meghosszabbítására.

Rég nem tapasztalt sikerélményben volt tehát része mindazoknak, akiknek a keblében magyar szív dobog, és azt szeretnék, hogy ennek a nemzetnek ne csak múltja, hanem jövője is legyen. És ennek a jövőnek most kell lerakjuk az alapjait, hiszen a központosítási szándék és világuralmi törekvések által gerjesztett áldatlan folyamatok közepette a késlekedés végzetes lehet. Az eredményesség további biztosítása érdekében azonban ebben az esetben, illetve az elkövetkezőkben egyaránt elengedhetetlen az immár megszerzett tapasztalatok kiértékelése, és a tanulságok levonása.

Meg kell fogalmazni, és ki kell mondani, hogy a mindenkori siker kulcsa az összefogásban, valamint a kitartóan és következetesen végzett munkában rejlik. Ehhez viszont az isteni segítségbe és saját erőnkbe vetett szilárd, megingathatatlan hitre van szükség, amely lám, csodákra képes. A megzavart tudatú, megfertőzött lelkű, szétszabdalt, szétzilált, elbizonytalanított nemzet képes volt megszabadulni a belésulykolt kilátástalanság béklyóitól, és az együttes cselekvés útjára lépni. De nem szabad megfeledkezni a kezdetben elégtelen tájékoztatásban és halogatásban megnyilvánuló hiányosságokról sem, mert ezek megismétlődése az akaratunk érvényesítésének még ránk váró szakaszában végzetes lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások