Hirdetés
Hirdetés

Kovásznán már búcsúztatják a telet

Kovásznán már búcsúztatják a telet Kovászna megye

Késve jött a tél, de ettől függetlenül már sokan temetnék. Erre készül Kovásznán a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete is, melynek vezetősége szombaton, február 11-én farsangi felvonulásra, majd utána táncházba hív mindenkit.

Idén is népes érdeklődésre számítanak a szervezők, akárcsak 2020-ban, amikor másodszor szerveztek maskarás télbúcsúztatót a fürdővárosban, most két év kihagyás után folytatják. A gyülekező 15 órától lesz a kovásznai művelődési ház udvarán, onnan indulnak a főtéri körútra, majd visszatérnek a művelődési ház udvarára, ahol elégetik a telet jelképező bábut. Arra kérik a résztvevőket vagy jelmezbe, vagy népviseletbe öltözve vegyenek részt a felvonuláson. Az esti táncházban a jó hangulatot Iffiú Szabolcs és barátai biztosítják. Fellépnek a Vizitke, Recefice és a Pitypang néptánccsoportok is.

Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz ilyen hagyományos jellege, de a Sepsi Value Centerben is maskarás mulatsággal egybekötött foglalkozásra hívják a legkisebbeket. A gyerekfarsang 11 órakor kezdődik a Food Court, vagyis a kajáldák területén. A szülőknek nem kell mást tenni, mint jelmezbe öltöztetni a gyereket, és elvinni az eseményre. A belépés a szabad helyek függvényében ingyenes, tehát érdemes helyet foglalni az officesepsi@masrei.com e-mail-címen.

 Fotó: Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete

Archív felvétel 2019-ből.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások