Hirdetés
Hirdetés

Háromszéken volt a leghidegebb — frissítés

Háromszéken volt a leghidegebb — frissítés Kovászna megye

Kovászna megye déli részén, Bodzafordulón volt a leghidegebb csütörtökre virradóan Romániában, mínusz harminc Celsius-fok alá zuhant a hőmérséklet.

Országosan a legalacsonyabb értékeket jellemzően a bodzafordulói, a csíkszeredai vagy a gyergyóalfalvi meteorológiai állomáson mérik. Az idei legfagyosabb reggelen -31,1 Celsius-fokkal kellett megküzdeniük a Kovászna megye déli határán, Bodzaforduló térségében élőknek. Kézdivásárhelyen -25,8, míg Sepsiszentgyörgyön -20,4 fokot mértek.

Hirdetés
Hirdetés

Hargita megyét sem kerülte el a fagy, Csíkszeredában hivatalosan -23,2, Gyergyóalfaluban -23,6, Maroshévízen -20, a Bucsinon -13,2, Székelyudvarhelyen pedig -16,4 Celsius-fok volt a legalacsonyabb érték csütörtök hajnalban. Marosvásárhelyen „csupán” -13,9 fokot mutatott a meteorológiai állomás hőmérője.

 

Mi várható?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzése szerint  szombatig Erdély, Máramaros és Moldva legnagyobb részében nagyon hideg lesz, az éjszakai és reggeli órákban mínusz 18 és mínusz 25 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. A következő megyékre érvényes a riasztás: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ, Bákó, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Hargita, Kovászna, Szeben és Brassó. A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy az éjszakák és reggelek az ország többi részén is fagyosak lesznek, mínusz 8 és mínusz 18 fok közötti minimumokkal. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások