Felhívás!

Kevesebb halott az utakon

Kevesebb halott az utakon Kovászna megye

Tévhit, hogy Háromszéken a tavaly nőtt volna a közúton történt tragédiák száma, hogy gyakoribbá váltak volna a balesetek – nyugtatott Eugen Palade időszakosan megbízott megyei rendőrparancsnok, aki eme fölös félelmekre, a kialakult lakossági szorongásokra is iparkodott magyarázatot adni.
A rendőrségi statisztikai adatokból kiderül, hogy az elmúlt két évet elemezve hárommal csökkent a súlyos balesetek száma, de látványosan zuhant – 11-el kevesebb személy hunyt el – a különféle tragikus közúti karambolok során életüket vesztők, továbbá a súlyos sérültek száma (igaz, csak egy esettel), illetve nyolccal kevesebb személy sérült könnyebben.
– Idén is fő célunk a közúti balesetek további visszaszorítása. Átláthatóságra törekedtünk, így tavaly számos megelőző kampánnyal szólítottuk meg a lakosságot, illetve az amúgy megnövekedett közúti kihágásokról, bírságokról is gyakran tájékoztattuk a polgárokat. Talán ez is az oka annak, hogy egyfajta tévhit alakult ki a köztudatban, miszerint megyénkben egyre több a karambol. Ha meg is emelkedett az ezekért kiosztott bírságok száma, a balesetek következményei sokkal enyhébbek, mint 2016-ban – összegzett Palade. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.