Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Két év kihagyás után

Két év kihagyás után Kovászna megye

A koronavírus-járvány miatt legutóbb 2019-ben szervezték meg a disznótoros fesztivált a Torja községhez tartozó Bálványoson. Idén azonban ismét összegyűlhettek ünnepelni a böllérek.

Hirdetés
Hirdetés

Romániai és magyarországi települések hivatásos és amatőr böllérei egyaránt összemérték konyhai tudásuk a Nemzetközi Disznótoros Fesztiválon, amit 15. alkalommal hozott tető alá Daragus Attila főszervező.

Idén Brebu, Nehoiu, Előpatak, Dálnok, Torja, a magyarországi Bálványos, Beregsurány, Keszthely és Gádoros csapatai vonultak fel, hogy megmutassák, hogyan zajlik vidékükön a disznóvágás. A vendégek számára az ebédhez valókat szolgáló torjaiak kivételével minden csapat a helyben feláldozott, megperzselt és feldolgozott sertés feléből „gazdálkodott”.

A rendezvény elérte elsődleges célját, éspedig hogy a különböző tájegységek és országok településeit közelebb hozza egymáshoz, a fesztiválnak ezért nincs kimondottan versenyjellege, inkább részvételi díjakat osztanak ki – tájékoztatott a főszervező, aki harmadmagával járta végig az asztalokat, megtekintették a díszítést, a készített étkek kinézetét, és természetesen a kóstolás sem maradt el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások