Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újabb tiltakozás

Újabb tiltakozás Kovászna megye

Holnap, november 22-én a Romániai Közúti Infrastruktúráért felelő Országos Társaság (CNAIR), illetve a szállításügyi minisztérium előtt tiltakoznak Illyefalva község és Vámoshíd lakosai a Brassó–Bákó közötti A13-as autópálya legutóbb jóváhagyott nyomvonala ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Mint a korábbi, ez ügyben történő megmozdulásokat is, ezúttal is Benkő Árpád Jenő EMSZ-es illyefalvi tanácsos, illetve Muscalu Ilie aldobolyi állatorvos kezdeményezte a tiltakozást, amelyhez most is társultak Vámoshíd képviselői.

A tüntetésnek most az az apropója, hogy az autópálya megvalósíthatósági tanulmányát és műszaki tervdokumentációját készítő Search Corporation felmondta a szerződést, a CNAIR-nak pedig új közbeszerzési eljárással kell kijelölnie egy új tervezőt, akinek viszont az lenne a feladata, hogy folytassa elődje munkáját, vagyis az általa kijelölt útvonal is maradna a régi. Az illyefalvi, szentkirályi, aldobolyi és vámoshídi lakosok azt szeretnék elérni, hogy a licitet ne a munkálat folytatására írják ki, hanem a teljes folyamatot kezdje elölről az új tervező, azaz a lehetséges nyomvonalakkal kapcsolatban szervezzenek közmeghallgatásokat, és minden engedélyt újra szerezzenek be.

Mint arról már korábban is tájékoztattunk, a tiltakozók legfőbb sérelme, hogy az A13-as autópálya olyan nyomvonalát hagyta jóvá a CNAIR és a megyei tanács, amelyről a faluközösségek nem tudtak, sőt, a polgármestereknek is megtiltották, hogy beszéljenek róla, illetve közmeghallgatást szervezzenek annak ügyében. Ez a nyomvonal pedig minden tervezett változat közül a legrosszabb, Illyefalvához megengedhetetlenül közel megy el, Vámoshídon pedig több ingatlan is áldozatul eshet neki.

A tüntetők holnap buszokkal indulnak Bukarestbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük