Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Motoros sérült meg

Csütörtökön 15 óra körül Sepsiszentgyörgyön, az 1918. december 1. sugárúton közlekedési baleset történt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 18 éves fiatalember megcsúszott az általa vezetett motorbiciklivel, és egy jelzőlámpánál várakozó személygépkocsinak ütközött. Az eset nyomán a motoros megsérült, kórházba kellett szállítani. Mindkét járművezetőt megszondáztatták, egyikük sem fogyasztott alkoholt. (fá)

Cipőt lopott a kirakatból

Vasárnap hajnalban betörtek a Gyöngyvirág utcai egyik tömbház földszintjén található boltba. A betörésre, vagyis az üvegcsörömpölésre az egyik ott lakó figyelt fel, aki azonnal értesítette a sepsiszentgyörgyi rendőrséget. A nyomozás során kiderült, hogy az elkövető betörte a kirakatot, ahonnan elemelt egy pár cipőt, és a helyszínen talált vérnyomok alapján mindeközben megsérült. A bolt tulajdonosa szerint az okozott kár ezer euróra rúg. A rendőrség minősített lopás vádjával nyitott bűnügyi dossziét az ügyben.

Szokást vált a Mikulás

Sajtóhírek szerint idén a Mikulás Sepsiszentgyörgyön és Kovászna városban másképpen ajándékoz, mint például tavaly decemberben. Márk János főszervező a sajtónak elmondta, a Mikulás idén sem szánnal vagy hintóval érkezik, hanem motorkerékpárral, de muszáj lemondani az utcai, köztéri ajándékosztásról, mert a tavaly sok felnőtt is dulakodott, hogy egy vagy több csomagot megszerezzen, elvegyen. A Mikulás-ajándékozás nem a felnőtteknek szól, hanem a gyermekeknek, ezért úgy döntöttek, idén az ajándékozás helyszínei az óvodák, napközik lesznek a két városban, december 5-én a délelőtti órákban. A Mikulások 5-én 17 órától feldíszített motorokkal végigjárják a két város néhány utcáját, de akkor már nem visznek magukkal ajándékokat, megállás is egyszer lesz. A tervek szerint Sepsiszentgyörgyön a városközpontban vagy a Sepsi Value áruház parkolójában lesz megálló, ahol fotózkodni is lehet az „ünnepi manókkal”. A szervezők továbbra is örömmel fogadják az adományokat a Mikulás-napi ajándékozás teljesebbé tételéhez. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások