Hirdetés
Hirdetés

Készülnek a kilakoltatásokra

Készülnek a kilakoltatásokra Kovászna megye

Jóváhagyta a sepsiszentgyörgyi helyi tanács három Oltmező utcai, megüresedett szociális lakás szükséglakássá nyilvánítását, hogy ha majd megkezdődnek az Őrkőn a területrendezési, illetve bontási munkálatok a leendő új óvoda, 50 lakás és közösségi központ helyén, legyen hova költözniük azoknak, akiknek a háza éppen erre a területre esett.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, aki a határozattervezetet előterjesztette a tanácsban, lapunknak elmondta, a szociális tömbházakban ezután felszabaduló lakásoknak is ez (azaz szükséglakás) lesz majd a rendeltetése. Ezek azonban elég kis lakófelülettel rendelkeznek (15–30 m²), a népesebb családoknak a polgármesteri hivatal további, két-háromszobás tömbházlakásokat is fenntart a városban. Nemsokára házvásárlási programot is indít az önkormányzat a megyeszékhely területén, várják a helybeliek ajánlatait. Az ingatlanokat majd egy hivatásos felértékelő értékbecslése alapján tudják kifizetni.

Hirdetés
Hirdetés

Minden családnak, lakosnak, akinek a házát bontásra ítélték, a lakhatását megoldják, ha erre igényük van az illetőknek – tudtuk meg. Az érintetteket már értesítették.

A megépülő új szociális laká­so­kat – az elképzelések szerint 25 kétlakásos ikerházban – majd pályázati pontrendszer alapján kaphatják bérbe az igénylők, azt is figyelembe véve, hogy a lebontott ingatlanjuk milyen volt.

A Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület (GAL Sepsi) által a Regionális Operatív Program keretéből megpályáztatott uniós forrásokból nyár elején indulnának az építkezések, amelyek a helyi fejlesztési terv részeként arra hivatottak, hogy az Őrkő arculatát pár éven belül radikálisan megváltoztassák. Ezeket az infrastrukturális fejlesztéseket természetesen integrált szemléletben további, a közösséget formáló intézkedések is kísérik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. január 6., 12:00
  ÉRTÉKELÉS: -11

  Nemvagytok istenek hogy itelkezetek fölötök mert itszületük mi is és a nagyszüleikis töbszazével èsnem csinalhatok amin akartok mert mise soluk bele senki életébe !

  • User
   Dátum: 2022. január 6., 13:50
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Rosszul esik, de nem egyedi eset, hogy valakinek a házát elveszik. Van egy olyan, hogy a köz érdeke fontosabb. Különben soha nem fejlődne semmi. Persze a kártalanítást és lakhatást meg kell oldani.

  • User
   Dátum: 2022. január 6., 16:28
   ÉRTÉKELÉS: -7

   Annyi adót fizettek az … ősök amennyi támogatást megértést és munka lehetőséget kaptak. Más országokban pl Magyarország tíz milliós támogatást kap a nagy családos nép

 • User
  Dátum: 2022. január 6., 18:37
  ÉRTÉKELÉS: -5

  Eszt mind megértetem de aszt nem irják hogy mi lesz,aval akinek a háza megmarat és nem boncsákle a multkor megirták hogy kb 47000 euros érték ben épitik föl egy családi ingatlant könyörgöm hat nem gondolkoznak egy kicsit miböl fizesen azaz eber ha csak szociál segédet kap es gyerek pénzt ad a polgár mester ur munkát a tega cégnél 1500 lei alap bérét az még 10 év mulva se lesz kifizetve kinkap ajánlom hogy sujcsananak ki adot minden egyes ingatlanra es ha még ase tugya fizetni akor gondolkozon a polgar mester akor majd meglátya köszönöm ha elolvasták

  • User
   Dátum: 2022. január 7., 9:51
   ÉRTÉKELÉS: 13

   Biztos , hogy a ” szocsal segedbol es gyerek penzbol” nem lehet megelni de meg soha nem lattam kigyozo sorokat az AJOFM-nel , akik munkat kerestek volna. Ehelyett kukazokat , keregetoket ,lopokat annal tobbet.A semmiert az is sok amit kapnak. Elkenyeztette oket ez a harminc ev.Igenyuk van , feleloseggel meg a torvenynek sem adoznak.Regebben ,legalabb a 4 , sot 7-8 osztalyt is elvegeztek.Szigorubbak voltak a szabalyok es be is tartattak veluk. Most , csak aki akar -es vannak szerencsere-, az tud ervenyesulni. A tobbi varja a sult galambot. Hosszu folyamat a felzarkozas es ott kellett volna folytatni es azt ami az atkosban volt , akkor ma nem tartananak ott , ahol.

 • User
  Dátum: 2022. január 29., 22:37
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Sainos a romák megy mindig azt a kort élik át amit éltek 1845 oen a mihai zturza idei én zolgyak voltak sok ieigy a bojeroknak most megy a tanács házának ami nem a tanács házat illeti megy mind terolet semmi kép hanem a roma köt adnak egy új otont de szál a feltételek hogy scak albérletet ez nem igyasagyos az aki csinálta ezt a projektort ois így kéne menjen mind a romak