Hirdetés
Hirdetés

Készül a felsőrákosi út

Készül a felsőrákosi út Kovászna megye

Baróton a múlt év november elején lezajlott tanácsülésen hagyták jóvá a köpeci keresztúttól Felsőrákos felé vezető, 38-as községi út modernizálásának műszaki-gazdasági mutatóit.

Az új aszfaltút azt követően készülhet el, hogy Barót polgármesteri hivatala pályázatot nyújtott be a Fejlesztési Minisztériumhoz, támogatást kérve az útszakasz modernizálására, melyet a Helyi Fejlesztések Országos Programja keretében el is fogadtak.

Hirdetés
Hirdetés

Lázár-Kiss Barna polgármestertől érdeklődve a munkálat állása felől, megtudtuk, hogy jelenleg az útszakaszon levő hidakkal dolgozik a kivitelező, az út modernizálásának a befejezése az időjárás jobbra, szárazabbra fordulása után várható.

– Mihelyt az időjárás engedi, tovább dolgozunk az útburkolattal, igyekszünk, hogy minél hamarabb át tudjuk adni az új utat a forgalomnak – mondta az elöljáró.
Barót felől Felsőrákos még az úgynevezett „technikai úton” közelíthető meg, ám annak jelenlegi állapota, mint magunk is tapasztaltuk, egy jó szakaszon meglehetősen rossz, hepehupás. Ennek állapotáról a decemberi tanácsülésen esett szó Baróton, de mint elhangzott akkor, ennek a szakasznak a javítása, gyalulása szinte hiábavaló, mert a rajta közlekedő nehézjárművek azonnal tönkreteszik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük