Felhívás!

A kormány segítségét kérik

A háromszéki elöljárók levélben fordultak Vasilica-Viorica Dăncilă miniszterelnökhöz, hogy a kormány támogassa a vidombáki nemzetközi reptér felépítését.

Tamás Sándor megyetanácselnök és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere levelében hangsúlyozza, a vidombáki légikikötő elöljárók, Tamás Sándor, vidombáki reptérolyan infrastrukturális fejlesztés, amely túlmutat egy megyei fejlesztésen, az egész térség fejlődését szolgálja.

„Ez egy olyan projekt, amely az egész régiónak előnyére válik, ráadásul a közösség részéről is egyértelműen pozitív fogadtatású. Számokkal lehet igazolni, hogy egy reptér hatvan kilométeres körzetben hoz gazdasági fejlődést, tehát Kovászna megye direkt is érdekelt a felépítésében” – hangsúlyozta a reptér kapcsán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

„Sepsiszentgyörgy számára mindenképpen előnyös a reptér közelsége, gazdasági és turisztikai szempontból is ki tudjuk használni. A brassói reptér olyan regionális projekt, amely azt is jelzi, hogy a helyi és megyei önkormányzati vezetők felmérték, nem lehet örökké Bukarestre várni, mert semmi nem fog történni. Vidombákon elindult az építkezés, zajlik az engedélyeztetési folyamat, elérhető közelségbe került a reptér befejezése, most már a kormánynak is lépnie kell, támogatni a helyi közösséget szolgáló beruházást” – nyomatékosított Antal Árpád polgármester.

A két háromszéki elöljáró, csatlakozva a Brassó megyei önkormányzati vezetőkhöz, azt kéri a kormánytól, hogy a 2019-es költségvetésből 178.731.000 lejt különítsen el a Brassó–Vidombák Nemzetközi Repülőtér felépítésére. A levélben emlékeztetnek, ez az első olyan légikikötő, amelyet 1989 után építenek, és amelyet központi költségvetésből egyetlen­egyszer sem támogattak.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.