Felhívás!

Intelligens hulladéktárolók

Intelligens hulladéktárolók Kovászna megye

Bár Sepsiszentgyörgy jelenleg is az ország élvonalában van a begyűjtött szelektív hulladékmennyiség arányát tekintve, a városvezetés úgy gondolja, lehet ezt még okosabban is csinálni. Ezért tesztelik tavaly szeptember óta a Stadion utcai okoskonténert.

A rendszer kiterjesztéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány értelmében a város 141 darab ökoszigetet telepítene a jelenlegi 94 szemétgyűjtő pont helyére, helyenként akár kettőt is, ott, ahol nagy a népsűrűség és sok családot kell kiszolgálnia egy ökoszigetnek. A most tesztelt okoskukához képest az újak még a szerves hulladék gyűjtésére is alkalmasak lennének, csak egy a bökkenő: a város tervez, a konténereket pedig az illetékes minisztérium szerzi be az egész országnak, nem biztos, hogy éppen a szentgyörgyi elképzelés szerint. Ezért például még az egységárat sem lehet pontosan tudni – tudtuk meg a városháza pályázati irodájának vezetőjétől, Buja Gergelytől.

Ennek az új rendszernek az lenne az előnye a mostanihoz képest, hogy nyilván lehet tartani, ki, mikor, milyen típusú hulladékot dob el, és az illető e mennyiség függvényében fizetné a hulladékszállítás díját. Megszüntethető lenne a kukázás jelensége, eltűnne a kellemetlen szag, mindig ismert lenne a kukák telítettsége, az éppen begyűjtött hulladék típusa és súlya. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. június 30., 5:46
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Talan egy picit lehetne gyorsabb az automata kuka ajtok nyitasi ideje,neha sokat kell nyomogatni az erzekelot amig vegre kinyilik, foleg ja tobb fele szemetet akarunk egymas utan eldobni, setalgatunk a QR kod olvaso es az ajtok kozott.