Felhívás!

Hosszú távon gondolkodik a HKA

Hosszú távon gondolkodik a HKA Kovászna megye

A gyűjtésből származó összegek tekintetében példás átláthatóságot valósít meg a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), amikor rendszeresen részletes közleményekben számol el az összegekkel. Így a legutóbbiból megtudhattuk, hogy az idei, októberi Civil Liciten összegyűlt pénzt is rendeltetésszerűen használták fel.

Idén nem a civil szervezetek által javasolt rendezvényekre, akciókra, hanem a HKA saját programjaira adakozhattak cégek és magánszemélyek. A Nem térkép e táj! program célja a „röghöz kötés” (jó értelemben), hiszen csak azt lehet szeretni, amit ismerünk – ez a fiatalok itthon tartásának reményében megfogalmazott cél. A 29 honismereti kiránduláson 1152 diák és 82 pedagógus vett részt, idén főleg felsőháromszéki és orbaiszéki célpontok (Kézdivásárhely, Zágon, Csomakőrös, Kovászna, a Rétyi Nyír) tartottak számot érdeklődésre. Ennek a programnak a főtámogatója (mert a legnagyobb összeggel járult hozzá) Szőke Barna (Horváth Service). A költségekre a liciten és az utólagos felajánlásokból 20.035 lej gyűlt.

A tehetséges gyereknek szánt ösztöndíjprogramra összesen 7200 lejt ajánlottak fel a támogatók (legtöbbet a Bertis Kft.), ebből egyetemi taníttatáshoz járultak hozzá, illetve két egyedülálló szülő által nevelt éltanulót, valamint két másik jó képességű, tehetséges gyereket támogattak. A harmadik programra gyűlt 4000 lejből tavasszal egy baróti lakónegyedben fogják kivitelezni a célként megjelölt közösségi teret, a jelenlegi helyszínről oda költöztetett mozgáspark bővítéseként. Ennek a programnak a fő mecénása Fleckhammer Ottó.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.