Felhívás!

Fiatal, innovatív vállalkozások Háromszéken

Fiatal, innovatív vállalkozások Háromszéken Kovászna megye

Bemutattak tegnap öt sikeres üzleti tervet abból a negyvenből, amely pozitív elbírálásban részesült a 40.000 eurós támogatást nyújtó Központi Régió vállalkozásfejlesztési programja, a StartUp Now keretében. A hat megyét átfogó európai uniós projektet Kovászna Megye Tanácsa partnerségben pályázta meg a Loop Operations Kft-vel és a Tudásalapú Gazdaságért Egyesülettel.

„A 40 nyertes átlagéletkora 34 év, a legfiatalabb nyertes mindössze 18 éves. Bár még hosszú út áll a projekt megvalósítása előtt, tapasztalatként elmondhatjuk, hogy van érdeklődés, vállalkozói szellem és bátorság a fiatalokban” – mondta a konferencián Tamás Sándor megyetanácselnök. A negyven nyertes pályázat közül 23 Kovászna, 7 Brassó, 4 Maros, 2 Hargita, 2 Szeben és 2 Fehér megyei.

Az öt nyertes pályázó bemutatta az üzleti tervét: a legtöbb, 92 pontot elért Kovács Horváth Izolda Kovászna megye első hőlégballonozással foglalkozó cégét ismertette, Máthé Zoltán Kovászna megye első szalmakrumplizójának ötletét mutatta be. Gyergyai Réka sepsiszentgyörgyi fogorvos speciális digitális fogászati radiológiai központra pályázott, Dolcsig Szabolcs okostelefonon elérhető névjegyek és email cím aláírásokat biztosító applikációt kínált az érdeklődőknek, Orosz Annamária pedig az általuk megtervezett sörmanufaktúra tervét ismertette.

 

 

 

 

 

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások