Felhívás!

Tárolási, higiéniai hiányosságok

Tárolási, higiéniai hiányosságok Kovászna megye

Dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos elmondta, másfél hónapja zajlanak az élelmiszerellenőrzések, eddig több mint 800 egységet – vendéglőket, éttermeket, élelmiszerüzleteket, nagy élelmiszerláncokat, panziókat – vettek górcső alá.

– Kollegáim megyeszerte nagy létszámban vannak jelen, ellenőriznek vidéken is – avatott be dr. Sikó. – A leggyakoribb rendellenesség, hogy a téli ünnepek körül egyes kereskedők felhalmozzák az élelmiszert, az is előfordult, hogy lejárt termékeket találtunk. Helyenként a tisztasággal is gond van, főképpen azért, mert nincs elég alkalmazott vagy ezek nem eléggé képzettek; ilyenkor megnő a vásárlók száma, az eladók pedig inkább a kiszolgálásra koncentrálnak, nem a higiéniára.

Kirívóbb szabálysértést, szalmonella-fertőzést nem jegyeztek, a vendéglőkben félretett élelmiszerpróbákkal sem játszanak sehol, hiszen ezek hiánya keményen bírságolható, akárcsak a termékek nem megfelelő hőfokon való tárolása. Elvétve még akadnak olyan egységek, ahol iratok nélküli behozott húst találnak az ellenőrök: ilyenkor mindig az a kifogás, hogy otthon elromlott a hűtőszekrény.

– Háromszéken az engedélyezett egységekben nyugodt lelkiismerettel lehet a téli ünnepekre élelmiszert vásárolni. Nem engedélyezett helyekről pedig ne vásároljunk – összegzett a szakember.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 26., 17:51
    ÉRTÉKELÉS: 1

    A Borviz utca 97 szám alati zug szalámi töltödét is jo volna elelörizni A hus levet a kinti csatornába öntik belel este .És szörnyü büz terjeng még a 6 dik szomszédba is érezni