Felhívás!

Harminc „koronás” beteg

Gyanús koronavírusos eset nincs jelenleg a megyei kórházban, pozitív teszttel diagnosztizált páciens viszont 30 – súlyos vagy nagyon súlyos állapotban. Jó hír, hogy az intézményben beoltott személyek száma megközelíti az ötszázat.

A legutóbbi tájékoztatás szerint 30 új, koronavírussal fertőzött személyt ápolnak a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, a Covid-fertőzőn 23 páciens fekszik, a nefrológia osztályon három, míg a Covid sebészeten szintén három beteget látnak el. A páciensek általános állapota súlyos vagy nagyon súlyos, intenzíven jelenleg egy beteg van, kritikus állapotban. Január 20. és 27. között 23 olyan páciens hagyta el a kórházat, akit Covid-19-cel diagnosztizáltak. Ugyancsak ebben az időszakban 5 olyan haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunyt személyek életkora 69 és 88 év között volt.

A fertőzéseseset-szám mellett a kórház az oltáskampányról is beszámolt: január 4-től az intézményben összesen 496 személyt oltottak be koronavírus elleni védőoltással. Eddig 122 orvos, 141 asszisztens, 33 gyógyszerész kapta meg a vakcinát, illetve beoltottak 39 személyt az adminisztratív osztályról, 57-et az egészségügyi kisegítő személyzetből, 6 mentőst, 42 alkalmazottat a Katasztrófavédelmi Felügyelőségtől, 12 alkalmazottat a Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól, 25 egyetemi hallgatót a Marosvásárhelyi Orvosi Gyógyszerészeti Tudomány és Technológiai Egyetemről, valamint 19 önkéntest. A beoltott személyek közül eddig 144-en kapták meg az emlékeztető oltást – tájékoztatott a kórház vezetősége.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.