Felhívás!

Hamis aláírások

Feljelentést tett az ügyészségen Fodor Imre. A illyefalvi polgármester kétségbe vonja azon támogató aláírások valódiságát, amelyeket a Népi Mozgalom Párt (PMP) nyújtott be tegnap délután saját jelöltjük indításához.

Fodor azt mondja: a listán olyan személyek szignója is szerepel, akik életvitelszerűen Magyarországon, Norvégiában, Angliában, az Amerikai Egyesült Államokban és máshol élnek.

– Tévedés ne essék, nincs baj azzal, ha valaki polgármester akar lenni, s a konkurencia sem ártott meg még senkinek. De mi tisztességes versenyben akarjuk ezeket a választásokat megnyerni, és bizonyos dolgokat nem lehet elhallgatni, mert ostobának nézhetik az embert – mondta Fodor.

A polgármester szerint „még arra sem ügyeltek”, hogy legalább az a személy itthon legyen, aki az aláírásokat „összegyűjtötte”, s aki „saját kezével” ráírta a papírra, hogy minden adat megfelel a valóságnak. Fodor „mindössze annyit kér” az ügyészségtől, hogy ellenőrizze le az aláírások valódiságát. Ezek között – a polgármester szerint – olyan, Norvégiában élő személy is van, akinek a napokban intézték a hivatalban, hogy az édesanyja lehessen a kislánya gyámja, hogy iskolába tudja íratni a gyereket.

Kérdésünkre, hogy mi oka lehet egy román pártnak, hogy ilyen körülmények között indítson jelöltet egy többségében magyar faluban, a polgármester csak annyit mondott: nem „csak” egy román pártnak lenne érdeke, hogy – az emberek félrevezetésével – egy román jelölt minél több szavazatot „elvigyen”.
Bár nagyon kerülte, hogy bárkit megnevezzen, aki az akció mögött állhat, hisz ennek kiderítése az ügyészség kizárólagos jogköre, de az tény – mondta –, hogy az Erdélyi Magyar Szövetség képviselői tegnap reggel kikérték a választói névjegyzéket, „amihez egyébként törvényes joguk van”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 18., 17:57
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Nagyon remélem, hogy a lehető leghamarabb az RMDSZ helyi politikusai elhatárolódnak attól a kijelentéstől, hogy ennek az incidensnek valami köze lenne az Erdélyi Magyar Szövetségnek, ugyanis gyanítom, hogy a hivatalos bocsánatkérésre, ha egyáltalán megtörténne, a választások lejárta után kerülne sor. Hasonló módszerekkel tette magát röhejessé nem is olyan rég a magyarországi baloldal vezető politikusai, amikor vezető hírként jelentettek meg egy pszichésen problémás hölggyel interjút és nem ellenőrizték le a forrást.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 18., 23:05
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Most mar probalod kozmetikazni azt amit beneztel duhodben.
  Ha lassan is de illyefalva megvilagosodik.
  Sotet felhok felszakadozni latszanak.
  Szent Mihaly napjara kiderul minden.
  Az eg is, meg az elmek is.
  Menned kell pajtas.Nehez lesz neked sajat labon de mar 45 eves vagy, hatha sikerul.
  Adja Isten h.sikeruljon es ervenyesulj onmagad.
  Verejtekes munkad, tanulassal szerzett tudasod aran.
  Legyel te is fain pajtasa mindenkinek de hagyd a polgarmesterseget masra.
  Ami nem megy nem kell eroltetni.
  12 ev alatt erolkodtel eleget nem volt konnyu neked.
  Szinte meg is sajnaltalak.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 19., 5:16
  ÉRTÉKELÉS: -6

  Az igazgató úr jobb ha marad az iskolába és ott végezze a dolgát mert még arra se volt képes hogy a gyerekeknek év záró legyen mind más iskolába hogy legyen annak a gyereknek egy élmény hogy elvégezte az iskolát vagy az óvodát és átjátszó teret is lezáratta,jobb ha nem járassa le magát mint akolegaja aki még mindig vágyik a polgármesteri posztra

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 20., 13:40
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ejnye Fodor úr, hogy mennyire kaparja ön a szék megtartását….Megsúgom önnek, ha közelebb állt volna a község polgáraihoz, soha nem lett volna ellenfele… De nagy mellényü bánásmóddal és ígéretekkel tele van már a választók puttonja. Megunták hátukon cipelni önt! Ne aggódjon! Ön volt még éjjszakai őr egy sepsii üzletben… Lesz még alkalma folytatni “szakmáját” !

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 20., 14:07
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Ilyefalva az egyedüli település ahol nincs alpolgármester. A jelenlegi úgy tartja egy udvaron elég egy kakas. Hát kedves Ilyefalva lakosok el kell menni szavazni változtatni kell, ez az egy fegyverunk van, hogy eluzzuk a zsarnokot!

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 20., 17:33
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Vilagos , hogy az RMDSZ , mindenaron egyeduralomra torekszik. A cel szentesiti az eszkozt alapon , nem riad vissza a legundoritobb praktikak alkalmazasatol. Felelmetesen kezd hasonlitani egy szektahoz amely az onnan szabadulni akarokat tonkreteszi. Sokan meselhetnenek a borukon erzett utolagos bosszurol.