Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gépekre, felszerelésekre

Közel 14 millió lej értékű, vissza nem térítendő támogatást nyert a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház, melyet fontos orvosi eszközök és műszerek, valamint fertőtlenítő és védőkellékek beruházására fordítanak az elkövetkezőkben.

Az európai uniós pályázati kiírás a koronavírusos betegeket ellátó kórházaknak szólt, az országosan elindított programmal elsősorban a járvánnyal szembeni hatékony fellépést kívánják biztosítani, valamint a betegek ellátásához szükséges gépek és felszerelések beszerzését oldanák meg.

Hirdetés
Hirdetés

„A Covid19-járvány folyamatosan újabb kihívások elé állítja mind a lakosságot, mind az egészségügyi személyzetet. Nyilvánvaló, hogy felmerülnek olyan problémák, mint az, hogy van-e megfelelő számú ágy, megfelelő mennyiségű fertőtlenítő, megfelelő mennyiségű védőfelszerelés az orvosok, betegápolók számára, mindez azért, hogy folytatni tudják a munkájukat. Tisztában vagyunk vele, hogy sokan elveszítették már türelmüket a járvány miatt, de ettől függetlenül még van, aki kórházba kerül, és annak ellátásra van szüksége. Ez a pályázat ebben fog segíteni” – ismertette András-Nagy Róbert, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, hozzátéve, továbbra is szorosan együttműködnek Kovászna Megye Tanácsával. „A megyei önkormányzat segítséget nyújtott akkor is, amikor gond volt, és több közös pályázatunk is van különböző korszerűsítésre, felszerelésre” – fogalmazott a menedzser.

A megyei sürgősségi kórház a támogatás összegéből orvosi készülékeket és műszereket, valamint védőmaszkokat, fertőtlenítőszereket, orvosi védőruhákat és kellékeket vásárol majd. A tervek szerint 10 új lélegeztetőgéppel, diagnosztikai műszerekkel, valamint digitális röntgenkészülékekkel látják el az intézményt. 

(KMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük